ARA MATEIX

🚧 Importants retards de Rodalies al Maresme per un tall a les vies

Albiol diu que el 155 és com el cava perquè ha permès el «retrobament» de la societat catalana

El líder del PP català ha insistit a denunciar «la fractura i la divisió que ha provocat l'independentisme»
El dirigent català del PP, Xavier Garcia Albiol | Cedida

 

El líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha comparat aquest dissabte des de Sant Sadurní d'Anoia l'article 155 de la Constitució amb el cava. «El cava és celebració, retrobament i estar junts, i l'article 155 es pot assimilar amb els efectes o els motius del cava, perquè malgrat que no ha servit per fer celebracions ha permès que Catalunya tornin a tenir una societat amb un cert retrobament i capacitat de tornar a estar junts», ha dit.

Ha fet aquestes manifestacions en un acte a on ha estat present la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, natural d'aquest municipi, que ha criticat l'intent d'ERC i la CUP de declarar-la persona non grata al seu poble. El líder del PPC també ha assegurat que en un moment en què els partits independentistes «s'estan dedicant a barallar-se i treure's els ulls entre ells», fet que demostra que estan «inhabilitats per seguir governant».

  

 

 

Albiol s'ha desplaçat a Sant Sadurní per demanar als militants del PP al Penedès que es mantinguin ferms en la defensa de la formació, perquè el govern del PP, ha dit, ha aplicat el 155 i cessat el govern de la Generalitat, però «el que ha de venir depèn de nosaltres« i Catalunya necessita un PP «fort» al Parlament.

«El groc no representa la immensa majoria dels catalans»

El candidat del PPC i la ministra de Sanitat, han visitat prèviament el mercat de Sant Sadurní. Segons Albiol, bona part de la gent que se'ls ha adreçat ho ha fet amb simpatia, tot i que «una persona» els ha ensenyat «un cartell amb un braç groc» com els que van anar a Brussel·les a «parlar malament d'Espanya». «El cartell groc no representa la immensa majoria dels catalans», ha dit.

 

«Enviar l'independentisme al bagul dels records»

Davant la militància, Albiol ha insistit a denunciar «la fractura i la divisió que ha provocat l'independentisme» i ha assegurat que el 21D «tenim l'opció d'enviar l'independentisme al bagul dels records, que passi a ser història, un llibre finalitzat, un episodi tancat».