Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Xavier Garcia Albiol i Ramon Riera, en una imatge d'arxiu

Albiol se sent «traït» pel PSC després de perdre l'alcaldia de Badalona

El líder popular ha reiterat que a la ciutat hauria de governar la llista més votada

El cap de llista del PP a Badalona, Xavier García Albiol, ha assegurat sentir-se enganyat pel PSC. Aquesta és el segon cop que el popular guanya les eleccions, la primera l’any 2015, però finalment no aconsegueix ser alcalde. En una entrevista a ‘RAC1’ ha explicat que va arribar a un acord amb els socialistes per fer una moció de censura a Dolors Sabater i aconseguir treure-la del govern. En aquest sentit, una de les condicions era deixar governar la llista més votada. Tanmateix, ha estat traït.

Albiol, traït pel PSC de Badalona

Albiol ha reconegut que anímicament no està bé després que dissabte el socialista Àlex Pastor fos investit alcalde de Badalona  gràcies a un acord 'in extremis' entre Guanyem, ERC, Comuns i JxCat per evitar que el popular aconseguís l'alcaldia. «Vaig estar al capdavant de l'alcaldia quatre anys i crec que ho vaig fer bé i vaig revalidar la confiança dels veïns el passat 26 de maig amb 8.000 vots més» i ha assenyalat que sent «preocupació» pel present i el futur de la població.

L’acord entre Albiol i Pastor es basava en dos punts: «Una de les condicions que es van parlar quan es va articular aquesta moció era, primer, el reconeixement del PSC de posar l’alcaldia en mans de la CUP i traslladar que es deixaria governar a la llista més votada». En aquest sent, a més, el popular s'ha referit a l'actual sistema electoral i ha considerat que s'hauria de replantejar per fer-lo «més just». Així ha expressat: «Quan hi ha una gran diferència entre el primer i el segon, ha de governar la llista més votada. Quan la diferència sigui menor, sempre he estat partidari d’una segona volta».

Pel que fa a Badalona, Albiol ha reiterat que és un cas «diferent» perquè en aquesta ciutat el PP va imposar-se de forma contundent i va obtenir onze regidors, quatre més que la llista que encapçalava l'exalcaldessa Dolors Sabater. Per aquesta raó, opina que en aquesta localitat  «hauria de poder governar la llista més votada» i, per tant,  se sent «enganyat» pel PSC en pactar amb Guanyem, ERC, Comuns i JxCat.

També et pot interessar...