Albiol culpa els Mossos de les càrregues policials de l’1-O

Considera que van «orquestrar un parany» i una «trampa» als cossos policials espanyols
Xavier García Albiol en una imatge d'arxiu | cedida

 

Xavier García Albiol ha assegurat aquest dilluns que els Mossos d'Esquadra són els culpables de les càrregues policials que es van produir durant el referèndum de l'1-O. Segons el president del PPC, si els responsables de la policia catalana haguessin donat les ordres «adequades», la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no haurien hagut de carregar contra la gent.

 

L'exalcalde de Badalona considera que els comandaments dels Mossos van «orquestrar un parany» i una «trampa» a les forces de seguretat espanyoles, tal com figura en l'informe que la Guàrdia Civil va enviar al Tribunal Suprem i que ha publicat 'El Periódico'. En aquest document es planteja que el govern presidit per Carles Puigdemont hauria controlat els Mossos d'Esquadra per evitar que impedissin la celebració del referèndum.

 

Denuncia privilegis dels polítics empresonats

D'altra banda, Albiol ha tornat a insistir en el fet que els polítics empresonats estan rebent tractes «de favor» i que això posa en risc la seguretat dels centres penitenciaris. Per aquest motiu, el líder del PPC ha enviat una carta a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, perquè faci les inspeccions «pertinents» i interposi mesures per restablir «la normalitat» a les presons i «la igualtat» entre presos.

 

Segons explica Xavier García Albiol, els polítics empresonats estarien rebent tres o quatre visites al dia mentre la resta en reben dos o tres al mes. Això seria possible perquè a la majoria de visites «se'ls dona la condició d'autoritats» encara que no ho siguin i «accedeixen als centres penitenciaris sense ser sotmesos als registres de seguretat pertinents».

 

Una manifestació el 7 d'octubre

Albiol també ha anunciat que el PP té la intenció de convocar una manifestació a Barcelona el pròxim 7 d'octubre per commemorar la manifestació unionista que Societat Civil Catalana va organitzar l'any passat. L'exalcalde de Badalona considera que en un moment en què l'independentisme «revifa», aquesta convocatòria és necessària per «no quedar-se callats» i anima a la resta de partits unionistes a sumar-s'hi.

 

Aquesta nova manifestació es produiria poc després de la que va tenir lloc aquest dissabte en contra de la immersió lingüística i que va acabar amb moments de tensió. En aquest sentit, Albiol ha recordat que els Mossos estan per garantir que les persones es puguin manifestar «amb normalitat» i ha expressat que el fet que se'ls impedís arribar a la plaça de Sant Jaume «posa en evidència el grau de perversió social que es viu a Catalunya i de la que en formen part diferents àmbits de la Generalitat».

Més notícies de la categoria Política