Albiol, sobre la marxa d'empreses: «És una fantasia infantiloide culpar el rei»

L'expresident del PP català ha criticat així a Twitter un article d'opinió de Modest Guinjoan sobre el paper de Felip VI en el trasllat de seu social de moltes companyies fora de Catalunya

El dirigent català del PP, Xavier Garcia Albiol
El dirigent català del PP, Xavier Garcia Albiol | Cedida

Xavier García Albiol, ha generat una nova polèmica a les xarxes socials per un comentari que ha fet sobre la marxa d’empreses de Catalunya provocada pel procés. L’expresident del PPC ha criticat a l’economista Modest Guinjoan, que en un article d’opinió en ‘El Nacional', culpa a Felip VI de tenir un paper clau en el trasllat de la seva seu social fora de Catalunya de moltes companyies, una informació que es va conèixer fa uns dies.

Albiol ha publicat en el seu Twitter, enllaçant l’article de Guinjoan, que el fascina i el sorprèn que «en una societat adulta com la catalana pot haver-hi tanta gent instal·lada en la seva fantasia infantiloide». L’exalcalde de Badalona ha afegit que és «digne d’estudi» que hi hagi persones que neguin «l’evidència dels fets».  

Guinjoan: «El rei va jugar un paper impropi d’un cap d’estat»

En el seu article, l’economista acusa el monarca d’haver jugat «un paper impropi d’un cap d’estat». Segons ell, el rei Felip va fer de «telefonista privilegiat» pressionant a empreses com Banc Sabadell i Caixabank perquè treien la seva seu social fora de territori català. Aquest fet es va sumar a la retirada de milions d’euros dels bancs catalans que van fer diversos organismes estatals, dies després de l’1-O.  

Guinjoan acaba defensant que els efectes d’aquestes dues mesures no van tenir els efectes desitjats. Afirma que incidència sobre l’economia real va ser «molt feble». Vol desmentir així la postura que han defensat partits com Ciutadans i el PP, ja que segons ell «els centres d’activitat productiva s’han mantingut, en la seva major part, on eren».

 

El comentari d'Albiol ha provocat divisions a les xarxes

La publicació de Xavier García Albiol ha generat opinions dispars a les xarxes socials. Alguns usuaris coincideixen amb la seva afirmació, afegint que la majoria d’empreses van marxar buscant estabilitat. Altres han criticat a l’exlíder popular pel to de les paraules que ha escrit en la seva piulada, titllant-lo de prepotent o afirmant que és ell qui no entén que hi ha una majoria social a Catalunya que vol un referèndum. 


Comentaris

envia el comentari