Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albiol guanyarà les eleccions municipals a Badalona segons l'última enquesta

Xavier García Albiol, a prop de recuperar l'alcaldia de Badalona

ERC no votarà el candidat del PSC, de manera que si no hi ha un canvi d'última hora, el PP tornarà a governar la tercera ciutat de Catalunya

Albiol guanyarà les eleccions municipals a Badalona segons l'última enquesta
Albiol guanyarà les eleccions municipals a Badalona segons l'última enquesta | CatalunyaDiari.cat

 

Xavier García Albiol va guanyar les eleccions a l'Ajuntament de Badalona de manera clara el passat 26 de maig.  El popular va assolir 11 regidors de 27 i, no només això, va sumar 7.000 vots més que ara fa quatre anys, enfilant-se fins als 37.500 suports. El 2015, Albiol ja va duplicar la segona força amb 10 regidors, però un pacte de gairebé tots contra ell, el va allunyar de l'alcaldia que ocupava des de 2011.

El juny de 2015, doncs, el PSC, ERC, ICV i un regidor de CIU votaven Dolors Sabater, candidata de Badalona en Comú. Quan mancava un any per acabar el mandat municipal, però, el PSC va impulsar una moció de censura, que va comptar amb el suport del PP, de manera que Alejandro Pastor es convertia en alcalde. De fet, el PSC ha governat el darrer curs Badalona amb només 4 regidors al govern municipal.

Els resultats de 2019 deixaven un panorama complicat per pactar contra Albiol. Les relacions entre el PSC i ERC no eren pas positives després de la moció de censura. En aquests comicis, Sabater, propera a la CUP havia fet coalició amb Esquerra, però es van quedar lluny d'Albiol. Tot feia preveure que els republicans i Comuns votarien el candidat del PSC per evitar un retorn d'Albiol a l'alcaldia, però segons Ràdio Ciutat Badalona, l'assemblea d'Esquerra acordava aquest dijous votar la seva candidata en la sessió d'investidura. D'aquesta manera, doncs, ni Sabater ni Pastor assolirien els 14 vots necessaris per evitar l'alcaldia d'Albiol. 

En declaracions a 'Badalona Matí', el PSC ha confirmat que no variaran la seva posició i que no es plantegen cap escenari alternatiu, de manera que ara mateix Xavier García Albiol ho té tot de cara per ser escollit dissabte alcalde de Badalona. Podria ser, de fet, la segona alcaldia del PP a Catalunya, però amb la importància que té Badalona, tercera ciutat de Catalunya en nombre d'habitants.

De moment Albiol no ha fet cap declaració i manca confirmació oficial dels protagonistes, però sembla molt difícil que amb 24 hores es puguin moure ERC o el PSC. Albiol, que ha fet una campanya allunyant-se de la marca del PP i fins i tot crític amb la posició del seu partit envers Catalunya, podria recuperar protagonisme d'un partit que és gairebé residual a Catalunya però que tindrà el poder a Badalona.