Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Albiol recuperarà la unitat antidisturbis de la Guàrdia Urbana de Badalona

L’alcalde de Badalona es mostra prudent en el pas de la ciutat a la fase 1 de desconfinament

Xavier Garcia Albiol torna a ser des d'aquest dimarts l'alcalde de Badalona. | CatalunyaDiari.cat

El flamant nou alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que recuperarà els agents antidisturbis de la Guàrdia Urbana, l’anteriorment anomenada  Unitat Omega i dissolta pel govern de Dolors Sabater  el 2015. Albiol creu que és «necessari» recuperar l’esperit d’aquella unitat per resoldre els problemes «seriosos» d’inseguretat que hi ha a algunes zones de la ciutat. Una decisió, doncs, que serà polèmica i que l'enfrontarà a la resta del ple: cal tenir en compte que governarà en minoria i això pot posar traves a la seva gestió.

Albiol recuperarà la Unitat Omega

Albiol ho ha explicat aquest dimecres, 13 de maig, en una entrevista a Catalunya Ràdio menys de 24 hores després d'haver recuperat la vara d'alcalde. El batlle badaloní s'ha referit a la qüestió arran de la baralla multitudinària que hi ha hagut aquesta nit al barri de la Salut, amb un total de 70 persones implicades, on hi ha hagut diversos ferits, inclosos agents dels Mossos d'Esquadra. L'alcalde ha remarcat que vol «acabar» amb aquestes situacions i per això vol revisar l’estructura de la policia.

Xavier Garcia Albiol  ha assegurat que hi ha zones de Badalona on els veïns «tenen por». «I això s’ha d’acabar», ha sentenciat. Per aquest motiu, ha dit, preveu fer diverses «accions» al si de la Guàrdia Urbana de la ciutat «per implementar mesures que puguin ajudar els veïns a recuperar certa normalitat en un temps breu». En aquest sentit, el recent investit alcalde de Badalona ha avançat que recuperarà la «filosofia» de l’antiga Unitat Omega. «No sé la fórmula ni exactament quin nom li posarem», ha apuntat, tot remarcant que crearà de nou la unitat antiavalots amb un format «actualitzat».

Sense pressa per passar a la fase 1

En relació a la crisi de la covid-19, Garcia Albiol ha afirmat que no té «pressa» per avançar en el desconfinament de la ciutat, encara situada a la fase 0, dins la regió sanitària Metropolitana Nord. «Vull conèixer bé quin és l’escenari de Badalona i no vull córrer massa», ha afegit. Posteriorment, en declaracions a RAC1, ha considerat que és una «imprudència» que el passeig marítim de la ciutat estigui ple de gent cada vespre i ha carregat contra la gestió policial que s’ha fet de la situació: «No entenc com no hi ha hagut cap cotxe de la Guàrdia Urbana impedint-ho».

D’altra banda, pel que fa a la seva trajectòria a la política municipal, Garcia Albiol  ha anunciat que la seva «intenció» és presentar-se com a candidat per últim cop a les eleccions del 2023, amb l’objectiu d’enllestir els projectes que comenci aquest any.