L'alcaldessa de Girona denuncia un home per amenaces

El denunciat per Marta Madrenas seria afiliat de Ciutadans i en el seu perfil havia penjat «fotos d'esvàstiques i banderes unionistes»

Imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas,
Imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, | Cedida

La tensió política que viu Catalunya ha provocat que cada cop siguin més les amenaces, físiques o a les xarxes, que denuncien els membres dels diferents partits. L’últim cas conegut ha estat el de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que va denunciar un home que la va amenaçar de donar-li una pallissa a través de les xarxes. La vista judicial ha tingut lloc aquest dilluns 1 d'octubre en el jutjat d'Instrucció número 1 de Girona.    

Els fets van tenir lloc el passat mes d’abril. Va ser llavors quan va rebre un privat a Facebook de l’acusat, el qual tenia en el seu perfil «fotos d’esvàstiques i banderes unionistes» i comentava que era «afiliat a Ciutadans». Madrenas va decidir querellar-se aquest cop, en veure que no era un ‘trol’ sinó una persona amb nom i cognoms i que «es podria tractar d’algú vinculat a perfils violents». 

 

El porta a judici perquè «ja tingui antecedents»

L’home denunciat no s’ha presentat en els tribunals. Tot i que havia enviat un escrit, el judici s’ha celebrat igualment, ja que aquest va ser citat degudament. La Fiscalia ha sol·licitat que se l’imposi una pena de 3 mesos de mula per haver comès un delicte lleu d’amenaces.

L’advocat de l’alcaldessa, per la seva banda, només ha demanat la pena mínima per aquests casos que és d’un mes de multa. La batlle gironina ha explicat que no li interessa que l’home rebi una gran sanció econòmica, ja que aquests igualment «aniran a engruixir les arques de l’Estat». Si ha destacat que vol que sigui condemnat perquè tingui antecedents i així s’ho repensi quan vulgui tornar a fer aquest tipus d’amenaces.  

Creu que s’han de començar a portar als jutjats aquests actes

En aquest sentit, Marta Madrenas ha afirmat  que els polítics «estem acostumats a rebre querelles, pot ser que ara ho comencem a fer a la inversa; hem de continuar exercint la sobirania activa, però també atacar aquestes injustícies». 

L'alcaldessa ha assegurat que vol que se sàpiga que «no em quedaré de braços plegats» sobretot quan veu «determinats perfils que poden ser violents». Ha dit també que continuarà ignorant els insults però que davant atacs més greus «allò que faré serà denunciar». 


Comentaris

envia el comentari