YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'alcalde de Llívia denunciarà la presència de Guàrdia Civil armada al municipi

El batlle recorda que des del Tractat dels Pirineus, al poble no hi poden accedir més de quatre policies o militars armats

L'alcalde de Llívia, Elies Nova
L'alcalde de Llívia denunciarà la presència de Guàrdia Civil armada al municipi | ACN

Elies Nova, alcalde republicà de la vila de Llívia, ha denunciat a través de les xarxes socials la presència d'una vintena de guàrdies civils armats al municipi; una presència que, segons recorda, està prohibida pel Tractat dels Pirineus de 1659. Segons aquest pacte entre Espanya i França, el poble, en quedar rodejat per territori francès, només pot rebre un màxim de quatre policies o militars armats.

Nova ha anunciat la seva intenció de presentar una denúncia formal al Ministeri de l'Interior i a la Comisión de límites, així com a la Prefectura francesa i a l'Estat francès. El batlle també ha compartit els missatges en anglès, amb la voluntat de donar ressò internacional a la incidència, asseverant que Espanya ha infringit Tratats Internacionals.

El Tractat dels Pirineus a Llívia

La denúncia de l'alcalde de Llívia, s'emmarca paradoxalment en un tractat que va suposar el desmembrament de Catalunya l'any 1659, el Tractat dels Pirineus, quan després de la revolta catalana i posterior Guerra dels Segadors, la monarquia hispànica i la francesa van acordar situar la frontera entre ambdós estats al Pirineu.

A petita escala, el desmembrament va comportar diverses negociacions per situar els diferents termes en un costat o altre de la frontera; una situació que va provocar el cas singular de Llívia, que tot i pertànyer a l'Alta Cerdanya, es mantindria sota jurisdicció espanyola, completament rodejada per l'Estat francès. En aquest marc, es va incloure al Tractat el fet que, des de llavors, al poble només hi podria haver un màxim de quatre militars o policies espanyols armats; no respectar-ho seria una violació greu dels acords entre ambdues monarquies.

També et pot interessar...


Comentaris
Xoxou
menudas pintas, a este lo fueron a buscar en el casting de Mad Max
JACC
HI HA OPOSSICIONS A RUC DE L´ANY?

envia el comentari