L'alcalde de Montblanc inicia una vaga de fam en solidaritat amb els presos

Ho ha anunciat aquest matí en una roda de premsa celebrada a l'Ajuntament de Montblanc
L'alcalde de Montblanc al seu despatx amb la fotografia de fons del president Puigdemont. | Isma Llanes

 

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu (ERC), ha anunciat que ha pres la decisió d'iniciar una vaga de fam indefinida per solidaritzar-se amb els polítics catalans empresonats. Andreu ha fet l'anunci durant una roda de premsa celebrada aquest dijous a primera hora del matí a l'Ajuntament de Montblanc i que estava convocada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

 

Durant la seva explicació, Andreu ha afirmat que es tracta d’una decisió «pròpia i intransferible» i que l'ha pres amb «el caliu i la comprensió» de la seva família.

 

Andreu assegura que no vol crear un efecte ‘crida’

Aquest anunci, s’ha fet en el marc d’una roda de premsa convocada per l'AMI a l'Ajuntament de Montblanc que tenia com a objectiu explicar quines serien les noves accions relacionades amb la vaga de fam dels presos polítics catalans.

 

En aquest sentit, l’alcalde de Montblanc, amb el cap abaixat i la mirada seriosa, ha fet públic que se suma a la vaga de fam iniciada pels polítics catalans presos. Ha explicat que necessitava sentir-se al costat del seus companys empresonats que estan en vaga de fam. Durant el seu anunci, Andreu, ha aclarit que ho fa a títol personal i que no vol que la seva decisió es vegi com una 'crida' per a la resta d’alcaldes. «És una qüestió que ha d'assumir un mateix i s'hi ha d'arribar per convicció», ha dit. 

 

L'alcalde seguirà amb la seva agenda mentre es trobi bé de salut

El batlle montblanquí és la primera persona, a part dels polítics empresonats, que se suma a la vaga de fam per aquesta causa. Josep Andreu ha expressat que mantindrà activa la seva agenda política mentre se segueixi trobant bé de salut i pugui aguantar.

 

En la roda de premsa, Andreu estava acompanyat pel president de l'AMI, Josep Maria Cervera, i l'expresident de l'AMI i exalcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal. Tots ells, han manifestat que donen tot el seu suport al batlle montblanquí.