Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'alcalde de Montblanc inicia una vaga de fam en solidaritat amb els presos

Ho ha anunciat aquest matí en una roda de premsa celebrada a l'Ajuntament de Montblanc

L'alcalde de Montblanc al seu despatx amb la fotografia de fons del president Puigdemont.
L'alcalde de Montblanc al seu despatx amb la fotografia de fons del president Puigdemont. | Isma Llanes

 

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu (ERC),  ha anunciat que ha pres la decisió d'iniciar una vaga de fam indefinida per solidaritzar-se amb els polítics catalans empresonats. Andreu ha fet l'anunci durant una roda de premsa celebrada aquest dijous a primera hora del matí a l'Ajuntament de Montblanc i que estava convocada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Durant la seva explicació, Andreu ha afirmat que es tracta d’una decisió «pròpia i intransferible» i que l'ha pres amb «el caliu i la comprensió» de la seva família.  També ha aclarit que estarà controlat en tot moment per un equip de metges.

Andreu assegura que no vol crear un efecte ‘crida’

Aquest anunci, s’ha fet en el marc d’una roda de premsa convocada per l'AMI a l'Ajuntament de Montblanc que tenia com a objectiu explicar quines serien les noves accions relacionades amb la vaga de fam  dels presos polítics catalans.

En aquest sentit, l’alcalde de Montblanc, amb el cap abaixat i la mirada seriosa, ha fet públic que se suma a la vaga de fam iniciada pels polítics catalans presos. Ha explicat que necessitava sentir-se al costat del seus companys empresonats que estan en vaga de fam. Durant el seu anunci, Andreu, ha aclarit que ho fa a títol personal i que no vol que la seva decisió es vegi com una 'crida' per a la resta d’alcaldes. «És una qüestió que ha d'assumir un mateix i s'hi ha d'arribar per convicció»,  ha dit. 

L'alcalde seguirà amb la seva agenda mentre es trobi bé de salut

El batlle montblanquí és la primera persona, a part dels polítics empresonats, que se suma a la vaga de fam per aquesta causa.  Josep Andreu ha expressat que mantindrà activa la seva agenda política mentre se segueixi trobant bé de salut i pugui aguantar.

En la roda de premsa, Andreu estava acompanyat pel president de l'AMI, Josep Maria Cervera, i l'expresident de l'AMI i exalcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal. Tots ells, han manifestat que donen tot el seu suport al batlle montblanquí.

Josep Maria Cervera ha declarat que aquesta és una decisió «personal d'en Josep en una situació molt greu del país», i ha anunciat que des de l'AMI «es donarà suport a tot allò que decideixin els nostres alcaldes».

Finalment, Josep Maria Vila d'Abadal ha agraït  «la valentia de Josep Andreu per a aconseguir la llibertat de Catalunya»  i ha expressat el recolzament total a aquesta acció.