rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Alejandro Abad: «A Puigdemont li compondria la cançó '¡Que le detengan!'»

David Bisbal o David Civera van ser alguns dels cantants que van entonar la cançó proposada
Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

 

Creixen sense aturador els crítics per a Carles Puigdemont. En aquest cas, el reconegut cantautor espanyol però nascut a Santiago de Xile, Alejandro Abad —qui ha compost més de 1.000 cançons per autors famosos com David Bisbal, Paulina Rubio o Pastora Soler— ha optat per opinar sobre el conflicte català i fer una ‘oferta’ d’allò més especial a l’expresident de la Generalitat.

 

Aquest, qui afirma «visc a Catalunya des de fa molts anys i hi estic molt bé», no ha eludit la polèmica en una entrevista a ‘El Nacional’ on ha abordat sense cap mena de problema totes les seqüeles polítiques que ha deixat el ‘procés’.

«A Puigdemont li compondria ‘Que le detengan!»

La cançó que va popularitzar David Civera a principis de segle XX seria l’escollida, segons Abad, per a Carles Puigdemont. «Faria una adaptació d'una cançó que ja vaig compondre al seu dia i va ser un gran hit...», va afirmar.

 

«’Que la detengan’ seria una bona cançó», ha prosseguit l’excol·laborador d’’Operación Triunfo’ mentre al·legava: «Que aclareixin, d’una vegada per totes, tot aquest embolic».

 

Finalment, en ser preguntat pel cap de llista de Junts per Catalunya i expresident de la Generalitat, aquest va afirmar: «És una persona que està lluitant de forma desproporcionada pels seus interessos. I amb això està abocant els catalans a una confrontació social que, lamentablement, ens divideix».

 

Alejandro Abad, en una imatge d'arxiu | alejandroabad.com

 

Qualifica de «lamentable» la situació a Catalunya

Ha abordat, també, la problemàtica general catalana. «Em sembla molt lamentable. Respecto totes les posicions, sempre que defensin les seves idees sota les normes que dicten les lleis», ha comentat el cantautor.

 

Al fil de la crítica, Abad ha explicat que «el meu pare i la meva mare sempre m'han transmès aquest amor cap a Espanya» i per la qual cosa «vaig créixer lliure d'influències i pressions».

 

Per tancar la declaració, finalment, Abad ha conclòs el discurs explicant: «Crec que hem d'aprendre, sota una lectura positiva i de progrés, del que va ocórrer en un passat».

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris