Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alejandro Fernández, president del PP català.

Les contundents paraules del president del PP català, Alejandro Fernández, contra l'independentisme

El president del PPC no veu comparable Vox amb els partits identitaris i xenòfobs catalans

Alejandro Fernández, president del PP català.
Alejandro Fernández és el líder del PP a Catalunya. | ACN

El president del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alejandro Fernández, creu que el moviment independentista català té «una component nacional populista extremista» que «es comença a veure» després de la trobada del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, amb grups identitaris i xenòfobs. El PPC «rebutja categòricament» les relacions de l'independentisme amb l'extrema dreta populista d'Europa però assenyala que «fa molt temps» que JxCat, el procés separatista i Puigdemont, en reben suport.

El president del PP català diu que «JxCat fa temps què te relacions amb partits d'extrema dreta nacional populista arreu d'Europa»

Fernández considera que aquesta situació no «té res a veure» amb la possibilitat de negociar amb Vox i nega que el PP tingui «cap tipus acord de govern» amb l'extrema dreta espanyola en cap Comunitat Autònoma ni cap ajuntament.

Per a Fernández, la trobada del vicepresident del Parlament, Josep Costa, «demostren» la component «nacional populista extremista» del moviment independentista però per al PPC aquests vincles «no són nous». El líder dels populars a Catalunya ha recordat que Matteo Salvini, líder del partit ultradretà Lega Nord d'Itàlia «portava samarretes amb l'estelada» o com el partit ultradretà de Finlàndia i l'ultra radical filonazi de Flandes han donat suport a Puigdemont i al procés. «Entra dintre de la normalitat de les seves relacions i JxCat fa temps que té relacions amb partits d'extrema dreta nacional populista arreu d'Europa», ha criticat.

Fernández augura un pacte entre ERC i el PSC a la Generalitat després de les eleccions

El líder popular ha interpretat que les paraules del ministre Ábalos sobre un possible govern progressista a Catalunya, que s'estan «explorant acords amb ERC». Fernández ho considera «contradicció o una desautorització» al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha descartat pactar amb els independentistes. «Recomano als catalans que es fixin en què fa el PSC i no en el que diu en campanya», ha dit el president del PPC.

Fernández ha criticat que el PSC sempre pacti amb els separatistes, «quan té l'oportunitat» i ha posat els exemples dels ajuntaments de Castelldefels o Badalona, on no van apostar per donar suport a una majoria constitucionalista liderada pel Partit Popular.