rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

El tarragoní Alejandro Fernández es postula com a líder del Partit Popular a Catalunya

En els darrers comicis va aconseguir el seu escó in extremis, i podria rellevar Xavier García Albiol
Alejandro Fernández, en primer pla, acompanyat del president del grup, Xavier Garcia Albiol. | delCamp.cat

 

Les eleccions del 21-D van deixar un perdedor clar: el Partit Popular. Les cares a la seu que havien instal·lat la mateixa nit a l'Hotel AC de Tarragona eren una evidència més que alguna cosa calia canviar a la formació conservadora. Les perspectives inicials de perdre el diputat per la demarcació es van esvair amb el vot exterior i Alejandro Fernández tornarà al Parlament el pròxim 17 de gener, en el ple de constitució de la cambra catalana. Ara, queda, però, saber qui liderarà el PP a Catalunya.

 

Tant el partit a nivell estatal com el màxim dirigent a hores d'ara Xavier Garcia-Albiol —que ja ha renunciat a la seva acta de diputat i el substituirà Esperanza García— esperen les negociacions entre els partits sobiranistes per veure si són capaços o no de formar govern. En cas que no sigui possible, hi hauria noves eleccions i seria llavors quan ja seria inevitable fixar nous lideratges. En aquest sentit, el tarragoní Alejandro Fernández ja es postula per ocupar aquesta posició.

17.000 vots menys el 21-D a Tarragona

Alejandro Fernández va presentar-se a les passades eleccions del 21 de desembre amb la intenció de recuperar un segon representant per la demarcació. Tot i així, la reducció de vots a nivell general en benefici de Ciutadans els va passar factura. Mentre que a tot Catalunya van deixar pel camí prop de 160.000 vots, a Tarragona la xifra ascendeix a 17.000, prop de la meitat que van recollir el 27-S. Finalment, i gràcies al vot exterior, van aconseguir 4 diputats, davant dels 11 de 2015, els mateixos que la CUP, que també va baixar de 10 a 4.

 

Un diputat que s'ha donat a conèixer en la passada legislatura

Els discursos de Fernández al Parlament, seguint la tònica dels que pronunciava com a regidor a l'Ajuntament de Tarragona entre els anys 2003 i 2016, no han deixat indiferent a ningú. Per aquest motiu, el partit el va nomenar primer portaveu del grup parlamentari i ara pensa en ell per encapçalar la formació a Catalunya juntament amb la ministra de Sanitat Dolors Montserrat. 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris