IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El popular Alejandro Fernández carrega contra la proposta de tinença d'armes de VOX

El polític tarragoní ha relacionat a les xarxes socials la voluntat del partit d'ultra dreta amb les mobilitzacions a Catalunya durant l'octubre del 2017

Alejandro Fernández, president del PP català
Alejandro Fernández, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital

Twitter i política s’han convertit en un binomi imprescindible i en una màquina insaciable de titulars, polèmiques i un reguitzell de frases fora de context. Al seu perfil, presidit per la cèlebre Margaret Thatcher, el tarragoní Alejandro Fernández ha sortit al pas de pistoles i revòlvers, arran de les declaracions del líder de VOX, Santiago Abascal, en una entrevista en exclusiva concedida al portal armas.es.

«Españoles de bien» i autodefensa

Al rotatiu, autodefinit com «el periódico líder mundial sobre armas en español», el cap de la formació d’extrema dreta ha defensat la possibilitat que els «españoles de bien», persones sense antecedents i en ple ús de les seves facultats físiques i mentals, puguin disposar d’una arma a casa seva per a l’autodefensa, en cas de robatori o atac.

Actualment, més enllà dels permisos de caça, les llicències per a la possessió d’armament a l’Estat espanyol estan molt restringides i només s’atorguen en circumstàncies excepcionals i concretes.

Un hipotètic 'octubre pistoler'

L’objectiu d’Abascal i VOX, com a polítiques de futur, seria ‘eixamplar la base’ pel que fa a la tinença armamentística, una posició que el líder del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, ja ha aprofitat per relacionar-la, connectar-la i referenciar-la amb els fets que van tenir lloc a casa nostra durant la tardor del 2017.

«Vox ha perdido el juicio. Alguien se imagina lo que hubiera pasado en Cataluña en octubre de 2017 si todo el personal hubiera acudido a las manifestaciones con sus respectivas pistolas? Por el amor de Dios...», ha exclamat el tarragoní en un tuit. 

VOX, escopetejat cap als escons

El dret a l’autodefensa, a Espanya, no està reconegut com a tal i pot comportar processos judicials i elevades penes de presó. Ara, la nova proposta de VOX giraria al voltant d’un blindatge i l’equiparació a les polítiques recents aplicades per altres països, com Brasil o Itàlia, unes mesures que poden resultar molt atractives per a alguna part de l'electorat.

La possessió d’armes i el seu ús en defensa pròpia per repel·lir assalts es dispara indefectible com un tret polític, una nova bala enverinada de VOX cap als comicis del pròxim 28 d’abril. Fernández, sens dubte, hi ha caigut de quatre grapes, amb Catalunya pel mig i un escenari hipotètic més propi del ‘far west’ que de la realitat nostra de cada dia.


Comentaris

envia el comentari