Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Alemanya adverteix Espanya que si recorre al Tribunal Europeu, serà un xoc institucional «a alt nivell»

Pablo Llarena va anunciar que es plantejava recórrer al Tribunal Europeu la decisió d'Alemanya de no entregar Puigdemont per rebel·lió
Imatge d'arxiu d'Angela Merkel i Mariano Rajoy.   | CatalunyaDiari.cat

 

Alemanya ha advertit Espanya que si el jutge Pablo Llarena recorre finalment al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg, contra la decisió de la Justícia alemanya de posar en llibertat el passat 5 d'abril Carles Puigdemont i d’excloure el delicte de rebel·lió serà un xoc institucional d’alt nivell, segons informa la premsa alemanya.

 

I és que aquesta decisió del magistrat instructor del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va anunciar el passat divendres 6 d’abril preocupa bastant a Berlín, ja que significaria un enfrontament a la UE entre la Justícia espanyola i l’alemanya, tal com publica ‘El Nacional’.

Portar el cas a la UE comportaria una topada «al més alt nivell»

Tanmateix, el setmanari alemany ‘Der Spiegel’ assenyala que, després de les tensions que van aparèixer el cap de setmana entre Madrid i Berlín, portar el cas a la UE representaria una topada seriosa i aquesta seria «al més alt nivell».

 

No obstant això, i coincidint amb aquests advertiments, el diari ‘Ara’ ha publicat que Llarena ha aparcat de moment l’opció de recórrer al Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Així doncs, Llarena s’esperarà a decidir si presenta una qüestió prejudicial al Tribunal, fins que quedi clar si s’extradeix o no Carles Puigdemont.

 

Tensió evident entre Espanya i Alemanya

El malestar de la cancelleria alemanya amb les autoritats espanyoles és notori, com hem pogut comprovar amb les a través de les mútues acusacions que s’han anat llençant en els últims dies. 

 

No obstant això, i un dels fets més significatius va ser el passat dissabte, després de l’atropellament mortal que es va produir a la ciutat alemanya de Münster. I és que molts líders europeus van telefonar la cancellera Angela Merkel per donar el seu suport. No obstant això, el president espanyol, Mariano Rajoy, no ho va fer, i es va limitar a enviar un telegrama de condol, segons explica el mitjà 'Frankfurter Allgemeine Zeitung'. 

Comentaris