Alemanya adverteix els seus habitants sobre la situació catalana

El país ha emès un comunicat dirigit als turistes que venen a Catalunya per avisar-los que «el conflicte polític segueix sense resoldre’s»

Angela Merkel
Angela Merkel | cedida

L’oficina del ministeri d’Exteriors alemany ha decidit emetre un comunicat dirigit als turistes que tinguin intenció de venir a Catalunya en els pròxims mesos, on adverteix que, malgrat la voluntat del govern espanyol d’establir un diàleg amb la Generalitat, el conflicte entre Espanya i Catalunya continua sense solucionar-se i sense donar bons resultats.

Així ho ha informat ‘ElNacional.cat’, que també ha explicat que el comunicat elaborat pel consistori alemany clama que «malgrat la voluntat de diàleg del govern espanyol, el conflicte polític a Catalunya segueix sense resoldre’s».

Alemanya havia optat per no pronunciar-se sobre el conflicte català

Des que el passat mes de juliol el Tribunal d’Schleswig-Holstein decidís desestimar el delicte de rebel·lió que implicava Carles Puigdemont, Alemanya s’havia mantingut al marge de possibles valoracions sobre el seu punt de vista sobre la situació catalana. Ara, però, sembla que ha canviat d’opinió, i tot apunta que aquesta opinió no afavoreix precisament el conjunt del territori català.

I és que, a banda de lamentar-se per la falta de resolució del Procés Català, Alemanya també ha afirmat que es preveuen «grans manifestacions» a Barcelona en el marc de la Diada de Catalunya, així com en la commemoració del primer aniversari del referèndum de l’1-O. Per aquest motiu, ha desaconsellat als seus habitants que visitin el nostre país.

En aquest sentit, l’advertència recull que «especialment en la Diada nacional catalana de l'11 de setembre i en l'aniversari del referèndum inconstitucional de l'1 d'octubre, s'esperen grans manifestacions. S'aconsella als viatgers que es mantinguin informats a través dels mitjans de comunicació locals, que evitin les manifestacions i que segueixin les indicacions de les forces de seguretat».

Els agents desplaçats a Catalunya es queixen de les condicions

La notícia ha saltat a la llum el mateix dia que els policies desplaçats a Catalunya han fet arribar una queixa al ministeri d’Interior per les «lamentables» condicions en les quals viuen. Un capítol que es torna a repetir, després que l’any passat denunciessin en nombroses ocasions quelcom similar.

Aquest any, a més, entre els reforços policials hi haurà efectius de la Guàrdia Civil que, junt amb la resta de cossos de seguretat, tractaran d’amainar l’ambient caldejat que està previst que es visqui en les setmanes vinents. 


Comentaris

envia el comentari