La Fiscalia alemanya també analitzarà «minuciosament» les qüestions formals de l'euroordre de Carles Puigdemont

Així ho ha assegurat la seva portaveu després que Bèlgica denegués l'entrega de Comín, Serret i Puig en apreciar un defecte de forma en l'euroordre

Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont a les portes de la presó alemanya de Neumünster.
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont a les portes de la presó alemanya de Neumünster. | CatalunyaDiari.cat

Després que la Justícia belga denegués l'entrega de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig en apreciar un defecte de forma, ara la Fiscalia alemanya també analitzarà les qüestions formals de l'ordre de detenció de l'expresident Carles Puigdemont, cursada pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. 

Així ho va declarar la portaveu de la Fiscalia General de Schleswig-Holstein, Wiebke Hoffelner, aquest passat dijous, 17 de maig, al diari 'El mundo'. «No comenten les decisions de la Justícia belga i tampoc els detalls de l'anàlisi en curs, però sí que puc decidir que s'estan mirant amb minuciositat totes les direccions, incloses les qüestions formals», va declarar Hoffelner. 

  

Alemanya continua treballant en l'euroordre de Puigdemont

En aquest sentit, cal recordar que la Justícia alemanya continua treballant en l'euroordre del magistrat Llarena. «Repeteixo que s'està fent un examen minuciós», insistia la portaveu alemanya al citat diari. Tanmateix, va voler senyalar que «en cap cas es començarà des del principi», fent referència a un possible risc de desfer la feina feta per la Fiscalia espanyola. 

No obstant això, Hoffelner no s'ha volgut pronunciar sobre una possible data d'entrega, ja que considera que la Fiscalia no està en condicions de presentar en un termini curt de temps un nou escrit a l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein. I és que la portaveu alemanya insisteix que es tracta d'una decisió que s'ha de prendre amb «cautela». 

L'advocat de Puigdemont demana recovar l'euroordre

D'altra banda, l'advocat de Carles Puigdemont a Alemanya,Wolfgang Schomburg, va presentar ahir un recurs davant l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein, en què demanava revocar l'ordre de detenció de Puigdemont per defectes de forma en l'euroordre, motiu pel qual la Justícia Bèlgica va denegar l'entrega dels exconsellers.

Segons la Fiscalia belga, no existia equivalència entre l'ordre de detenció nacional de Comín, Serret i Puig amb la seva euroordre, un error que el Tribunal Suprem no va tardar a contestar, retraient a Bèlgica «falta de compromís». 


Comentaris

envia el comentari