Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La premsa alemanya adverteix: «Alemanya no està per qualsevol bajanada espanyola»

Alemanya ha negat la petició d'Espanya de guardonar els policies alemanys que van detenir Puigdemont
Imatge de Carles Puigdemont a Alemanya | Cedida

 

Alemanya ha negat la petició d'Espanya de guardonar els policies alemanys que van detenir a Puigdemont a l'autopista, sol·licitud que no ha agradat gens a les autoritats alemanyes. S'ha interpretat l'intent de guardó com una falta d'interès d'Espanya per desencallar el conflicte amb Catalunya.

 

Indignació política a Alemanya

El diputat de Die Linke Andrej Hunko, que ha aplaudit la decisió del land de negar l'entrega dels guardons, ha qualificat «d'increïble» l'actitud manifestada per part del govern espanyol. «En comptes d'abordar d'una vegada una solució política al conflicte de Catalunya i Espanya, ara vol premiar amb una medalla els policies que van detenir Puigdemont a Schleswig-Holstein», lamenta el diputat.

Els mitjans alemanys s'han fet ressò de la notícia

El 'Frankfurter Allgemeine Zeitung' explica que, tot i l'interès manifestat per part del ministeri de l'Interior per atorgar aquests guardons, «tot indica que això no succeirà» perquè el govern d'Schleswig-Holstein ja ha avançat que no farà públics els noms dels policies que van participar en la detenció de Puigdemont. 

 

«El nord d'Alemanya no està per qualsevol bajanada espanyola (spanischen Unsinn, en alemany)», ha advertit el 'Süddeutsche Zeitung' de Munic, el segon diari d'Alemanya. I qualifica les intencions del ministeri de l'Interior espanyol d'«estranyes». El portaveu del govern del land ha volgut destacar que els policies «només feien la seva feina». 

 

Per la seva banda, el setmanari 'Der Spiegel' ha explicat que aquesta petició espanyola «no ha estat una bona idea», citant unes declaracions del govern del land. «Schleswig-Holstein no vol que els seus policies quedin atrapats a la política interior espanyola. És possible que els agents també vulguin seguir viatjant tranquils a Barcelona, on la detenció de Puigdemont no ha estat ben rebuda per tothom», ha recordat.

 

«La Policia espanyola volia concedir una medalla als seus col·legues alemanys, per la detenció del líder independentista català Carles Puigdemont a l'autopista d'Schleswig-Holstein. Però això previsiblement no succeirà a causa de la resistència del govern de Kiel», afegeix el mitjà.

 

 

Un petit error de les autoritats espanyoles

A més, el setmanari alemany recorda que les autoritats espanyoles, desconeixedores del funcionament federal d'Alemanya, es van posar en contacte amb l'Oficina Federal de Policia Criminal per plantejar la condecoració, que ho va derivar a Schleswig-Holstein. A Alemanya la policia porta a tot arreu el mateix uniforme, però és gestionada de forma independent per cada land, seguint el seu model federal.

 

 

Comentaris