TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Alemanya reclama a Rajoy dialogar amb Catalunya després dels resultats de les eleccions

La cancelleria d'Angela Merkel demana al president espanyol «explorar totes les possibilitats de diàleg» i «desescalar les tensions»
Angela Merkel | cedida

 

Després dels resultats de les eleccions del 21 de desembre a Catalunya, on Ciutadans va ser el partit més votat però el bloc independentista va tornar a aconseguir la majoria absoluta al Parlament, Alemanya ha estat el primer país a pronunciar-se sobre els resultats.

 

La portaveu de la cancelleria d'Angela Merkel, Ulrike Demmer, ha demanat a Mariano Rajoy que explori «totes les possibilitats de diàleg» amb Catalunya i que ajudi a «desescalar les tensions» entre tots dos governs, pronunciant-se per primer cop d'una manera tan clara sobre el conflicte català. 

 

Superar la divisió de la societat catalana

La portaveu del govern ha publicat un comunicat titulat 'Superar la divisió' on reconeix que els independentistes tornaran a tenir majoria al Parlament després de les eleccions, que van arribar com a conseqüència de la declaració unilateral d'independència que es va votar al Parlament català i que va desembocar en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i la suspensió de l'autonomia de Catalunya.

 

Alemanya defensa l'Estat de Dret i la Constitució

La portaveu alemanya, Ulrike Demmer, ha explicat en una roda de premsa que ara correspon als parlamentaris escollits formar govern a Catalunya, i que espera que «se superi la divisió actual de la societat catalana i forjar un futur comú amb totes les forces polítiques d'Espanya».

 

Tot i la petició de diàleg, Alemanya ha volgut deixar clar que «tots els governs han d'actuar sobre la base de l'Estat de Dret i de la Constitució espanyola», posicionant-se en favor del discurs que Mariano Rajoy ha fet aquest migdia per valorar el resultat de les eleccions. 

 

Desescalada de tensions

El govern alemany també ha demanat desescalar les tensions que s'han produït entre els governs espanyol i català en els últims mesos. «Des del punt de vista del Govern Federal, segueix sent important aconseguir la reconciliació dins de la societat espanyola en interès de tots els espanyols, i en el marc de l'ordenament jurídic i constitucional del país. El Govern Federal confia que tots els actors persegueixin aquest objectiu i aprofitin totes les oportunitats de diàleg i desescalada», ha explicat mitjançant un comunicat. 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris