Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Álex Pastor, en la seva reelecció com a alcalde de Badalona el 15 de juny de 2019.

Pastor va saltar-se el confinament per anar a buscar un gos per a les seves filles

De tornada, va ser detingut pels Mossos d'Esquadra

Álex Pastor, en la seva reelecció com a alcalde de Badalona el 15 de juny de 2019.
L'exalcalde de Badalona, Álex Pastor, en una imatge d'arxiu. | Europa Press.

Álex Pastor, fins aquest matí alcalde de Badalona, ha dimitit aquest dimecres, 22 d'abril, després que protagonitzés un lamentable episodi a la ciutat de Barcelona. Pastor ha plegat després que aquest dimarts, dia 21, els Mossos d'Esquadra l'enxampessin conduint begut, saltant-se el confinament, i el detinguessin també per atemptat a l'autoritat, en haver arribat a mossegar un dels agents que el va detenir.

Pastor ha fet arribar al seva renúncia a través del seu advocat on dona algunes explicacions i assegura que «l'exigència» del càrrec l'ha acabat afectant emocionalment: «He vist ressentit el costat més personal i familiar. Això ha afectat a la meva salut i al meu estat emocional i m'ha portat a fer coses de les que em penedeixo», ha explicat. 

Pastor recollia un gos per a les seves filles

Segons revela 'El Nacional', Álex Pastor va saltar-se el confinament aquest dimarts al vespre. Cap a dos quarts de set va fer la seva darrera videoconferència com a cap del govern municipal de Badalona i, pels volts de les set, va veure les seves filles, Claudia i Valeria, de 10 i 8 anys, respectivament. Una estona més tard, Pastor va trencar el confinament i va sortir de la ciutat de Badalona amb el seu cotxe.

Per què ho feia? Anava a buscar  un cadell de gos per a les seves filles, segons publica l'esmentat digital. En tornar, es va produir l'episodi: els Mossos el van interceptar mentre conduïa un cotxe fent ziga-zagues pel carrer del Consell de Cent. En demanar-li que s'identifiqués, enlloc de mostrar el DNI, Pastor, visiblement nerviós, els va mostrar el carnet del PSC. A partir d'aquest moment, els nervis es van apoderar del llavors encara alcalde de Badalona, que es va tirar a terra, va donar puntades de peu i va mossegar un mosso, segons 'El Nacional'.

Va ser traslladat a un ambulatori proper on, tal com havia fet davant dels Mossos, també es va negar a col·laborar i fer-se la prova d'alcoholèmia. Ja entrada la matinada, el seu advocat el va visitar als calabossos de la comissaria dels  Mossos  a les Corts i li va comunicar que el  PSC l'havia suspès de militància. En saber que els fets eren públics i que estava abocat a dimitir, Pastor es va enfonsar. Va ser a quarts de quatre de la matinada quan va signar la seva carta de dimissió, feta pública aquest dimecres a primera hora.