IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Alfonso Dastis afirma que la presó de Puigdemont «té comoditats que moltes persones volguessin gaudir»

El ministre informa que les presons espanyoles tenen uns estàndards de respecte dels drets fonamentals i de confort dels més alts d'Europa

Imatge del ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis
Imatge del ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis | CatalunyaDiari.cat

El ministre d'Afers exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis, ha afirmat aquest divendres que la presó a la qual «s'enviarà» al president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, «quan vingui» a Espanya «reuneix totes les comoditats que, no ja només els presos, sinó que moltes persones volguessin gaudir».

«Ha quedat clar que les presons a Espanya, i en particular a la qual s'enviarà el senyor Puigdemont quan vingui, reuneix totes les comoditats que, ja no només els presos, sinó que moltes persones volguessin gaudir», ha dit. No obstant això, el ministre ha matisat posteriorment, a través d'un portaveu, que el que ha volgut dir és que «les presons espanyoles tenen uns estàndards de respecte dels drets fonamentals i de confort dels més alts d'Europa i del món», però no, òbviament, que ningú pugui desitjar anar a presó.

Dastis ha estat preguntat en una roda de premsa juntament amb el seu homòleg saudita, Adel al Jubeir, pel fet que la Fiscalia belga hagi preguntat al Ministeri de l'Interior per les condicions de les presons espanyoles. Així ha estat en el marc del procés judicial que se segueix en aquest país per decidir si es respon afirmativament a l'euroordre enviada per l'Audiència Nacional contra Puigdemont i els consellers destituïts que l'acompanyen a Bèlgica.

Dastis creu que Puigdemont serà extradit

El ministre s'ha mostrat convençut que Bèlgica no li donarà a Puigdemont un tracte privilegiat i no ha volgut donar una interpretació al fet que la Fiscalia belga hagi dirigit aquestes preguntes a Espanya. De fet, s'ha limitat a emmarcar-les en un procés judicial que, confia que acabi amb l'entrega de Puigdemont a Espanya. «És en aquest context en el qual cal col·locar o interpretar qualsevol esbrinament que faciliti el resultat final, que entenem que serà el desplaçament del senyor Puigdemont a Espanya», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari