Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Alfonso Dastis considera que l'independentisme podria haver destinat diner públic a l'1-O «indirectament»

Aixi ho ha manifestat el ministre d'Afers Exteriors i Cooperació al diari alemany ‘Handelsblatt’
Imatge d'arxiu del ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis. | CatalunyaDiari.cat

 

El ministre d’Afers Exteriors i Cooperació, Alfonso Dastis, considera possible que els separatistes «no destinessin diners públics al referèndum directament, però potser sí indirectament», segons ha manifestat en una entrevista al diari alemany ‘Handelsblatt’. 

 

Dastis explica que hi ha una investigació del ministeri d’Hisenda i una altra de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, i aposta per esperar que acabin totes per poder comparar-les i aclarir possibles contradiccions.

Montoro assegura que no es van destinar diners públics l'1-O

Dastis ha respost així després de ser preguntat per les paraules del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, qui la setmana passada va afirmar que no es van destinar diners públics al referèndum de l’1 d’octubre. 

 

I és que, malgrat les noves proves que la Guàrdia Civil aportava la setmana passada al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, sobre la suposada malversació per part de la Generalitat, on constaria que el Govern hauria gastat dos milions d'euros per l'1-O —tres-cents mil més que en l'informe policial anterior—, Montoro reafirmava la seva postura. 

  

 

Dastis carrega contra Puigdemont

D’altra banda, Alfonso Dastis afirma que seria «francament absurda» una mediació internacional entre Catalunya i el govern espanyol, una possibilitat que han apuntat diversos parlamentaris alemanys, perquè «Catalunya és part d’Espanya». «Una mediació de tercers seria per a Puigdemont una victòria que no va aconseguir a les urnes», afegeix el ministre.

 

Sobre Puigdemont, Dastis ha volgut deixar clar que l’expresident ja no és un interlocutor per al govern espanyol, ja que, segons ell, «ha violat la llei, ha utilitzat la societat catalana per als seus propis propòsits i ha fugit de la justícia» i ara «impedeix als seus propis seguidors formar un nou govern proposant candidats que tenen comptes amb la justícia i no poden exercir». «No és algú amb qui es pugui negociar», assegura Dastis al mitjà alemany.

Comentaris