Alfonso Guerra titlla Puigdemont de «trastornat»

L'exdirigent del PSOE ha criticat la figura del relator del diàleg i la necessitat d'acabar amb la immersió lingüística

Alfonso Guerra ha criticat la figura del relator del diàleg al judici de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

L'exdirigent del PSOE Alfonso Guerra va presentar ahir el seu nou llibre 'La España en la que creo'  i va aprofitar per criticar la figura del relator del diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat: «D’ètica n’ha de parlar el constitucionalisme, superior moralment al colpisme», i va aprofitar per comparar la seva situació amb l’actual: «Vaig tenir la fortuna de què la vida em va col·locar al vòrtex de l’huracà i sempre buscant l’acord i la concòrdia. Els hi asseguro que mai vam necessitar un relator».

Va continuar titllant la utilització d’un relator com un «gran disbarat» i es va preguntar «amb quin país comparen Espanya els organitzadors, amb Iemen del Sud, amb Burkina faso?» i va concloure assegurant que «mantenir la dignitat de la nació és una prioritat que fa petita l’adversitat d’una votació contrària als comptes de l’estat», fent referència als pressupostos estatals.

Va aprofitar l’ocasió per dirigir unes paraules a Torra i Puigdemont a qui va anomenar com «el desmillorat Puigdemont, o trastornat, no sé com anomenar-lo perquè si l’anomeno així no sé quin adjectiu deixar per a Torra».

L’exdirigent del PSOE també va demanar que és poses fi a la immersió lingüística assegurant que «ni nació, ni més competències en cultura i educació ni referèndum. La reforma més urgent a la Constitució és, a parer meu, la d’impedir la immersió lingüística en una sola llengua, pilar absolut de l’estratègia sobiranista».

Alfonso Guerra ha criticat durant la presentació del seu llibre al govern actual | CEDIDA

 

Guerra envia una indirecta per Sánchez

Durant la presentació del seu llibre Guerra va tenir temps per tot, inclús per subratllar que «aquest llibre l’ha escrit l’autor», una possible al·lusió contra el president Pedro Sánchez i el seu recentment estrenat llibre ‘Manual de resistència’. L’exvicepresident espanyol també va realitzar un crit a les esquerres progressistes perquè «es deixin de complexos i defensin la unitat d’Espanya».

Alfonso Guerra també va voler subratllar la importància de donar prioritat a «l'acord entre partits democràtics abans dels que no respecten l'estat de drets o no se senten vinculats a ell i volen substituir la democràcia representativa per experiments que sempre han acabat assolant la llibertat». 


Comentaris

envia el comentari