El PSC i Units per avançar tanquen una aliança per les eleccions del 21-D

Els dos partits presentaran una candidatura en conjunt per aconseguir millors resultats

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en un acte institucional
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en un acte institucional | CatalunyaDiari.cat

Els PSC ha fet un acord amb Units per avançar per tal de presentar una candidatura en conjunt a les properes eleccions autonòmiques del 21 de desembre. La decisió s’anunciarà aquest mateix dimecres després de la reunió extraordinària de l’executiu dels socialistes.

El passat 21 d’octubre, Miquel Iceta va acudir a la convenció fundacional del nou partit, Units per Avançar, i allà, el president del grup, Oriol Molins, va proposar la aliança que ara sembla pot fer-se oficial.

Els dos partits han confirmat, segons publica ‘El Periódico’, que els contactes entre ells ja s’havien iniciat però que s’han intensificat en les últimes hores per tal d’agilitzar el procés ja que el PSC vol aprovar les seves llistes a les eleccions aquest mateix divendres.

Units per avançar, «catalanista i europeista»

El partit que ara s’unirà al PSC pel 21-D va néixer al juliol com una plataforma moderada que defensa l’estabilitat econòmica, la cohesió social i la millora de l’autogovern de Catalunya, tot això descrivint-se com a «catalanistes i europeistes».

Aquesta plataforma es va crear a partir de la dissolució de UDC, després de que aquest es separés de Convergència per no estar en sintonia amb el seu caire independentista per les eleccions del 27-S del 2015. En el govern que es va formar en aquell moment Unió no va aconseguir cap escó i el partit es va acabar dissolent.

De les restes d’aquest partit va sorgir Units per avançar, però no és l’únic. També el moviment Lliures, catalanista i no independentista, s’ha format a partir d’aquell fet. Tot i això, el PSC ja ha descartat aliar-se amb aquest segon grup liderat per Roger Montañola, exdiputat del Grup UDC, i Antoni Fernández Teixidó, exdiputat de l’antiga Convergència.


Comentaris

envia el comentari