Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Guàrdia Civil s'endu caixes d'un domicili del CDR a Sabadell, el 23 de setembre de 2019

Alliberen els dos darrers CDRs que quedaven detinguts

L’Audiència Nacional decreta llibertat sota fiança per als CDRs Jordi Ros i Germinal Tomàs

La Guàrdia Civil s'endu caixes d'un domicili del CDR a Sabadell, el 23 de setembre de 2019
La Guàrdia Civil s'endu caixes d'un domicili del CDR a Sabadell, el 23 de setembre de 2019, en l'operació Judes. | ACN

L'Audiència Nacional ha decidit deixar en llibertat sota fiança de 30.000 i 15.000 euros els dos últims CDR empresonats per terrorisme, Jordi Ros i Germinal Tomàs, segons han informat fonts de la seva defensa. Al desembre ja van sortir els altres cinc empresonats per l'operació Judes.

Alerta Solidària demana col·laboració a la ciutadania per reunir els diners necessaris perquè Ros i Tomàs puguin quedar en llibertat. L'operació Judes es va efectuar abans de la sentència del procés i es va saldar amb la detenció de nou persones —set de les quals van ingressar a presó—, acusades de pertinença a organització terrorista, estralls en grau de conspiració i fabricació i tinença d'explosius.

Els CDR criden a reforçar-se

La decisió coincideix amb l'anunci dels CDR, que han fet  una crida a «enfortir l'autoorganització popular» per teixir una estratègia basada en «la dissidència i la desobediència civil», per la qual cosa proposen afectar l'economia de l'IBEX i generar una «veritable revolta popular» cap a la independència. En un comunicat, els CDR demanen no quedar-se «en la buidor» dels actes simbòlics i per això, demana «coordinació i estratègia» a més d'entusiasme, per no fer «patir innecessàriament ningú».

L'organització creu que és un error voler negociar  «amb aquell qui et considera un enemic» perquè considera que només admetrà com a pacte el que es pugui entendre «com una rendició» i assegura que no es pot esperar res «dels partits anomenats independentistes». Els CDR asseguren que tampoc esperen res de la comunitat internacional que permet que hi hagi «ostatges polítics» des de fa més de dos anys, alguns en condicions d'aïllament i totes en condicions inhumanes. Per això, asseguren que esperen que les solucions vinguin del poble «organitzat, ferm, digne i combatiu».

També et pot interessar...