Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Álvarez de Toledo, contra el mandat d'Albiol al PP: «Mai més deixarem desemparats els demòcrates de Catalunya».

Álvarez de Toledo, contra el mandat d'Albiol al PP: «Mai més deixarem desemparats els demòcrates de Catalunya»

Albiol no creu «que hagi de demanar perdó per res»

Álvarez de Toledo, contra el mandat d'Albiol al PP: «Mai més deixarem desemparats els demòcrates de Catalunya».
Álvarez de Toledo, contra el mandat d'Albiol al PP: «Mai més deixarem desemparats els demòcrates de Catalunya». | Catalunya Diari

La candidata a les eleccions espanyoles Cayetana Álvarez de Toledo ha demanat perdó «en nom del PP» a tots els catalans no independentistes que han viscut «sota la crosta nacionalista» i els ha garantit que no els tornaran a abandonar. «Mai més deixarem desemparats els demòcrates de Catalunya. El constitucionalisme deixarà de ser la resistència per convertir-se en una política de govern i, a partir d'allà, política d'estat», ha promès aquest dissabte durant un acte del PPC a Barcelona en què s'ha reconegut la feina de diferents associacions contràries a la independència de Catalunya i a la immersió lingüística.

Acompanyada del president del PPC, Alejandro Fernández; de l'expresident del partit Alejo Vidal-Quadras, i de representants d'aquestes associacions, Álvarez de Toledo els ha definit com a «la resistència» al nacionalisme que ha mantingut viva «la flameta de la llibertat a Catalunya durant la llarga nit de l'abandonament espanyol». «Pocs grups humans, diré que cap des de 1978, ha sofert un desemparament més gran que els constitucionalistes a Catalunya. M'atreveixo a dir, fins i tot, que més que els demòcrates bascos», ha afirmat, ja que tot i que al País Basc hi va haver morts, allà «van tenir l'escalfor, el suport i el reconeixement de la resta d'espanyols, i aquí no». «A Catalunya, els anys de plom han durat pràcticament fins ara», ha afegit davant d'unes 200 persones congregades al Centre Cívic Fort Pienc, a Barcelona.

L'aspirant popular ha assumit la responsabilitat d'aquest abandonament. «Hem estat profundament anticatalans perquè vam acceptar el nacionalisme com a animal de companyia i li vam entregar el poder, les aules, els mitjans i la legitimitat moral», ha deplorat. Per solucionar-ho, ha proposat donar «presència, poder i pressupost» als catalans unionistes, acabar amb el model d'escola catalana per evitar «adoctrinament» i treballar per la «definitiva deslegitimació mora» del sobiranisme. «Catalunya no ha tingut una democràcia plena, ha tingut una democràcia intimidada», ha conclòs.

Alejandro Fernández se suma a la disculpa

El president dels populars catalans, Alejandro Fernández, ha obert l'acte d'avui fent «genuïna autocrítica» i reconeixent que els mals resultats del PPC en l'últim cicle electoral han estat conseqüència del fet que «la gent, en un moment decisiu, es va sentir sola». «Ens vam enfonsar», ha reconegut, passant de deu a quatre diputats al Parlament i perdent tota representació al Congrés a excepció de l'escó que Álvarez de Toledo va aconseguir a la primavera. Per això també s'ha disculpat i ha admès els «errors gravíssims» que ha comès el partit «en relació amb l'assumpte del nacionalisme català».

Albiol respon a Álvarez de Toledo

Albiol
Albiol, en arxiu   | Catalunya Diari

El regidor del PPC a Badalona i expresident de la formació, Xavier García Albiol, ha assegurat sentir-se «molt orgullós» del seu partit i de la feina feta quan ell el presidia,  per la qual cosa no considera «que hagi de demanar perdó per res». Ho ha dit a l'ACN després que l'actual president del PPC, Alejandro Fernández, i la cap de llista per Barcelona a les eleccions espanyoles, Cayetana Álvarez de Toledo, s'hagin disculpat aquest dissabte amb els catalans contraris a la independència de Catalunya per haver-los deixat «desemparats» durant anys. Ho han fet en un acte a Barcelona amb entitats unionistes i contràries a la immersió lingüística.

Albiol ha recordat que fa 28 anys que és afiliat al PPC i que, durant aquest temps, s'han dut a terme «grans gestes» i «errors». «Ho hem fet tots junts, també al costat del president provincial del PPC a Tarragona i portaveu del grup parlamentari», en referència a Fernández, que ocupava aquests càrrecs abans d'arribar a la presidència del partit el novembre passat. Davant de les paraules de Fernández i d'Álvarez de Toledo, Albiol ha respost que ell no es pot «penedir de la defensa d'aquells ideals» que el van dur a afiliar-se ni tampoc del seu «amor per Catalunya i Espanya».

També et pot interessar...