Álvarez de Toledo torna a Catalunya després del 28-A: «No desistirem»

La diputada popular considera que la presa de possessió dels presos el dimarts vinent és «un espectacle denigrant»

Cayetana Álvarez de Toledo en un acte de campanya
Cayetana Álvarez de Toledo en un acte de campanya | CatalunyaDiari.cat

Després de la caiguda del Partit Popular el 28-A, Álvarez de Toledo torna a Catalunya junt amb la cap de llista del mateix partit a les eleccions europees, Dolors Montserrat. Amb els pitjors resultats de la història del PP a unes generals, Álvarez de Toledo subratlla que «no desistirem i no farem cap pas enrere» i que, amb les dificultats, «ens fem forts». Durant els pròxims dies, la diputada assistirà a diferents actes per donar suport als alcaldes populars, tal com ha fet a Rubí amb Juan José Giner.

El 28-A el Partit Popular va caure de sis a un diputat per Catalunya

Amb el cop baix de passar de sis diputats al Congrés a només un, Álvarez de Toledo serà a Catalunya en els actes de campanya i al·lega que «el PP està acostumat a lliurar batalles difícils, però tenim coratge per afrontar aquestes situacions». De moment, encara no se sap quan tindrà lloc l'acte per donar suport a l'alcaldable del PP per Barcelona, Josep Bou, tot i que s'espera la seva assistència.

Pel que fa a la campanya del candidat a l'alcaldia de Madrid, José Luís Martínez-Almeida, sí que s'ha celebrat un acte en què hi ha assistit Álvarez de Toledo. Poc abans de tornar a Catalunya, va tenir lloc un esmorzar informatiu on la diputada popular ha definit a Manuela Carmena, actual alcaldessa de Madrid, com una «àvia entranyable» que pretén «fer créixer la política del rancor disfressada de causes morals». Considera que a les municipals de Madrid hi ha molt en joc i que, fins i tot, «ens hi juguem la salut democràtica d'Espanya».

La candidata popular afirma que la legislatura s'engegarà «debilitada»

Álvarez de Toledo manté un discurs ferm contra l'independentisme i aprofita per lamentar la presa de possessió dels presos de l'acta de diputat el dimarts vinent, ja que ho considera «un espectacle denigrant». Afegeix que «mai haurien hagut de ser candidats, ens hauríem estalviat l'espectacle de la setmana que ve» i que, a causa dels diputats presos, la legislatura s'engegarà «debilitada».

Considera que, l'acte de constitució de la legislatura, hauria de ser «una jornada de celebració» i que no ho serà per la situació que es viurà amb l'arribada des de la presó dels diputats presos, a qui ha denominat com a «colpistes». Tot i això, no ha confirmat si el Partit Popular organitzarà cap acte de protesta en contra la possessió de les actes de diputats dels presos.

La diputada carrega també contra Iceta, proposat per Sánchez com a president del Senat, per haver «defensat l'indult pels colpistes i avalar un fantasmagòric dret a l'autodeterminació». Assegura que el veto dels independentistes és la resposta a una estratègia «immoral i ineficaç» del PSC per reconciliar-se amb els nacionalistes i fer un intent de diàleg.

Álvarez de Toledo: «Iceta ha utilitzat la paraula diàleg com a propaganda»

Iceta vetat pels grups independentistes
Iceta vetat pels grups independentistes | CEDIDA

 

Segons Álvarez de Toledo, «Iceta ha utilitzat la paraula diàleg com a propaganda, però és una paraula buida de sentit perquè el nacionalisme el que busca és xantatge».A més, titlla les polítiques de distensió com a «ineficaces» i el concepte de 'diàleg' com a «eufemisme de cessió» davant del moviment independentista. Assumeix que el fracàs d'Iceta com a president del Senat es deu al fet que hagi «avalat l'autodeterminació» i per «trencar el bloc constitucional».

D'aquesta manera, la diputada destaca que el Partit Popular es troba en un context complicat de cara les eleccions municipals a Catalunya i crida a «la tenacitat, les conviccions, el coratge i la perseverança». Dolors Montserrat, la candidata a les europees, per la seva banda, manté que «Europa ha de ser incansable en la defensa dels valors comuns, que el nacionalisme vulnera, com són la democràcia i l'estat de dret». Amb l'objectiu de millorar els resultats del PP el 26-M, Álvarez de Toledo vaticina que «és un combat llarg que donarem» i que es mantindran ferms.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari