Amenacen el jutge belga amb una querella si tramita la demanda contra Llarena

El pròxim 4 de setembre el jutjat belga decidirà, després d'escoltar les al·legacions de cada part, si accepta la demanda contra el magistrat del Tribunal Suprem

El jutge Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu
El jutge Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Una associació d'advocats, amb seu a Madrid, ha anunciat que presentarà una querella contra el titular del jutjat de Brussel·les on es va presentar la demanda civil contra Pablo Llarena, si l'admet a tràmit. Aquesta associació és 'Movimiento24DOS', està presidida pel catedràtic Nicolás González-Cuéllar i ha fet aquest anunci a través del seu compte oficial de Twitter.

Els advocats es querellaran contra el jutge belga

La vista per aquest cas està fixada pel pròxim 4 de setembre i serà quan el titular de la primera sala del jutjat de primera instància de la capital belga escoltarà totes les al·legacions de cadascuna de les parts. 

Després, el jutjat decidirà si tramita la demanda contra el jutge Llarena acusat de vulneració del dret a l'honor i no respectar la presumpció d'innocència dels cinc líders independentistes. Durant aquesta vista no serà necessari que Llarena hi sigui en persona, però si caldrà que hi vagi un representant legal en el seu nom.

Si el jutge belga acaba per admetre a tràmit la demanda civil, segons el grup d'advocats, estaria prevaricant i cometent un delicte d'usurpació de funcions públiques. A més a més, els advocats avancen que seria un querella «com a acció popular davant el tribunal espanyol competent», en cas de presentar-se, ja que segons ells el jutge belga estaria atribuint-se una «jurisdicció que no és competència seva».

PP i Ciutadans defensen Pablo Llarena

A més a més, el president del PP Pablo Casado va demanar a la Fiscalia General de l'Estat que també estudiï la possibilitat de querellar-se contra el jutjat belga si acaba tramitant la demanda contra Llarena. Tot i que Jaume Alonso-Cuevillas, l'advocat de Puigdemont, va admetre que la demanda contra Llarena serà «difícil» de guanyar i que realment el seu objectiu era «evidenciar que l'Estat no respecta la presumpció d'innocència» i «el que passi a partir d'ara és bastant indiferent».


Comentaris

envia el comentari