Ana Rosa Quintana: «A Puigdemont l’han de fer president per avorriment»

El comentari ha provocat les rialles dels tertulians

Ana Rosa Quintana i Puigdemont, en una imatge d'arxiu
Ana Rosa Quintana i Puigdemont, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Aquest dilluns, 7 de maig, s’han ensorrat les possibilitats de Carles Puigdemont de tornar a ser investit president de la Generalitat, almenys durant les properes setmanes. El Consell d’Estat, que s’havia de reunir per valorar el recurs del Govern de Madrid contra la llei de Presidència presentada al Parlament, ha avalat per unanimitat la proposta de Mariano Rajoy.

El següent pas, segons sembla, serà el del  Tribunal Constitucional, que abordarà la suspensió de la llei de Presidència perquè Puigdemont pugui ser investit a distància. Aquests últims moviments no han estat aliens als mitjans de comunicació, i una de les primeres a comentar-ho ha estat Ana Rosa Quintana.

«President per avorriment»

Quan els tertulians de ‘El programa de Ana Rosa’ començaven el debat sobre aquesta qüestió, la presentadora comentava: «Jo crec que a Puigdemont l’han de fer president per avorriment». Aquestes paraules han provocat les rialles i l’aprovació dels tertulians, que semblen avorrits del procés català.

Precisament, la presentadora de Telecinco va ser denunciadapel mateix Carles Puigdemont i per l’exconseller Toni Comin per emetre uns missatges privats sense cap mena d’autorització. «Ja, Ja», comentava a les xarxes socials abans d’agrair el suport dels seus seguidors.

El quart candidat

Després d’una reunió celebrada a Berlín, JxCat va tornar a proposar Puigdemont com president a la Generalitat, tot i que s’havia especulat amb la possibilitat de nomenar Elsa Artadi. Segons sembla, la portaveu del grup independentista hauria declinat la possibilitat.

En aquest moments, tant ERC com JxCat mantenen les seves discrepàncies respecte un quart candidat, motiu pel qual no es descarta la convocatòria de noves eleccions. En qualsevol cas, el nou candidat seria un president «transitori» que, després de la retirada del 155 i l’alliberament dels polítics presos, hauria d’acceptar les funcions de Puigdemont com «president legítim» a l’exili.


Comentaris

envia el comentari