L’ANC proposa «aturar el país» per commemorar l’aniversari de l’1-O

L’ANC vol fer una mobilització semblant a les que es van dur a terme el 3 d’octubre i el 8 de novembre de l'any passat

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, en arxiu
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

L’Assemblea Nacional Catalana, ANC, s’està preparant per mobilitzar novament els carrers durant una tardor que, previsiblement, serà molt convulsa en el marc de la política. Elisenda Paluzie, presidenta de l’entitat sobiranista, ha assegurat aquest dilluns, 27 d’agost, que una de les seves idees és recuperar les «aturades de país» que es van dur a terme tant el 3 d’octubre com el 8 de novembre del passat any 2017.

L'aturada podria ser d’unes hores

Durant la primera aturada es va clamar per la implantació de la república i va voler condemnar la brutalitat policial que va haver-hi durant el referèndum. La segona, a més, va acabar convertint-se en una repulsa contra la implantació del 155 i l'empresonament dels polítics catalans. Ara, l'ANC vol fer servir aquest tipus de convocatòria per recordar l'1-O i així exigir de nou «que es posi en relleu el mandat del referèndum». No obstant això, la convocatòria només podrà ser parcial.

Paluzie, però, ha assegurat que només «s'està plantejant, potser seria de només unes hores, però és embrionari perquè cal parlar-lo amb els sindicats». A més, l'ANC ja va informar que la celebració de l'1-O es farà de forma descentralitzada, realitzant els actes en diferents municipis proposats pels mateixos veïns a través diversos canals de comunicació de l'entitat.

Una estelada al vent durant l'assemblea de l'ANC al pavelló de Granollers, el 29 d'abril de 2017.
Una estelada al vent durant l'assemblea de l'ANC al pavelló de Granollers, el 29 d'abril de 2017. | Cedida

 

A l’exterior del país també es mobilitzaran

Finalment la presidenta de l’ANC ha sentenciat assegurant que «serà molt variat a tot el territori. Va ser un referèndum col·lectiu i divers, per tant, en cada escola serà la col·lectivitat que el va defensar la que decideixi com el commemora». D'altra banda, a les assemblees de l’ANC que es troben a l’exterior també faran les seves concentracions quan comencin els judicis pel procés i d’aquesta manera poder «internacionalitzar-lo al màxim».

«La majoria independentista no pot renunciar al seu objectiu polític» ha comentat la presidenta de l'entitat sobiranista mentre afegia: «L’estat espanyol no negociarà res fins que es vegi perdut».


Comentaris

envia el comentari