Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el ple del Parlament el 4 de gener de 2020

L'ANC convoca una concentració en defensa de la «sobirania» del Parlament

Consideren que només amb la independència es podrà garantir la sobirania de les institucions

La notícia de retirar l'acta a l'actual president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, no ha agradat gens a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ja ha decidit organitzar la primera mobilització per frenar la decisió.

En aquest sentit, tal com han anunciat a través de les xarxes socials, l'ANC ha convocat una concentració a les 15.00 hores d'aquesta tarda a les portes del Parlament de Catalunya  amb l'objectiu de «defensar la sobirania». Cal destacar que aquest passat diumenge al vespre, des de l'assemblea van emetre un comunicat en el qual mostren la seva disconformitat amb la petició de la Junta Electoral de retirar l'acta a Torra.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Denuncien que es tracta d'una sentència no ferma d'inhabilitació

En l'escrit, expliquen que es tracta d'una «una sentència no ferma d'inhabilitació del president Torra» i que, per tant, segueix sent el Parlament «qui té la potestat de decidir suspendre o no un president de la Generalitat». «El que va fer Torra amb la pancarta que va penjar al Palau de la Generalitat va ser complir amb el deure de denunciar la vulneració dels drets polítics, tal com ja va resoldre el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de Nacions Unides i que l'Estat espanyol fa set mesos que incompleix», expliquen en el comunicat.

D'altra banda, recorden el següent: «El 4 de gener, en el ple extraordinari que va tenir lloc al Parlament es va aprovar una proposta de resolució que ratificava Quim Torra com a diputat al Parlament de Catalunya i com a president de la Generalitat». Per tant, afegeixen, «l'Assemblea exigeix que s'apliquin els acords als quals es va arribar en la resolució aprovada el 4 de gener, i insta la Mesa del Parlament que garanteixi els drets de Quim Torra, com a diputat i com a president, i garantir així, la sobirania del Parlament».

Una resposta amb «mobilitzacions a qualsevol atac de l'Estat»

Finalment, des de l'ANC han mostrat tot el suport a la «màxima institució legislativa de Catalunya en defensa de la sobirania del poble de Catalunya i respondrà amb mobilitzacions a qualsevol atac de l'Estat».  «Només amb la independència podrem garantir la sobirania de les nostres institucions», conclouen.

 

També et poden interessar...