Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

ANC: «Hem d'evitar que l'independentisme s'adormi durant anys»

La presidenta de l'entitat ha publicat una carta oberta en què demana unitat a l'independentisme i critica els partits pel «risc de retornar a l'autonomisme»

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC | CatalunyaDiari.cat

 

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha fet una crida a l'«independentisme de base» en una carta oberta, en què alerta del risc d'un «retorn a l'autonomisme» i on demana als independentistes estar units en la propera diada de l'11 de setembre, més necessària que mai per «evitar que l'independentisme s'adormi durant anys». Paluzie demana als partits que prioritzin la independència i que abandonin «les lluites partidistes».

«Risc de retorn a l'autonomisme»

Segons la presidenta de l'entitat, «Vivim un moment de desconcert en les bases de l'independentisme que fa difícil trobar el camí a seguir i evitar que la frustració i la desunió s'apoderin dels que sortim l'1 d'octubre del 2017 a votar». «Ara el problema més important que tenim davant és el risc de retorn a l'autonomisme, facilitat per la divisió dels partits independentistes. No podem renunciar a les grans manifestacions que marquin l'agenda política i que els interpel·lin. Cal recordar-los que l'objectiu és la independència, i que cal establir una estratègia per a aconseguir-la», assenyala.

Afirma que la manifestació del proper 11 de setembre és «la més difícil de totes les que hem fet fins ara» i que «ens juguem que els partits independentistes compleixin el seu compromís cap al país i evitar que l'independentisme s'adormi durant anys». Paluzie remarca que en aquests moments difícils és necessari tenir un objectiu clar, i que per això s'ha de «treballar junts». «Quan hem treballat junts societat civil mobilitzada, Govern i Parlament, és quan més hem avançat en el camí cap a la independència de Catalunya», afirma.

Crítica als pactes amb el PSC

A més, la presidenta ha aprofitat la seva «carta oberta a l'independentisme de base» per criticar alguns dels pactes que s'han viscut darrerament, sobretot el de la Diputació de Barcelona, amb què ja havia estat molt crítica. «Hem comprovat d'una manera molt crua el retorn al partidisme i la disputa pels espais de poder autonòmic i local, arribant a l'extrem de cedir el lideratge d'alguns d'aquests espais al PSC», assenyala. Paluzie sempre ha demanat amb contundència a JxCat i ERC que ni pactin ni s'abstinguin en benefici de les formacions partidàries al 155.

El compromís cap a la República

En aquesta línia, Paluzie sentencia que el problema «més important» és la desunió dels partits independentistes, una divisió que augmenta aquest «risc» de tornar a l'autonomisme. Per això l'ANC adverteix que no es pot renunciar a les «grans manifestacions» que marquen l'agenda i que interpel·la la classe política. Un cop dibuixat aquest escenari, Paluzie conclou que la mobilització de l'11-S d'enguany és la «més difícil» de totes les que s'han fet fins ara, perquè l'independentisme es juga que els partits compleixin amb el seu compromís d'avançar cap a la República.

També et pot interessar...

  • Roldán es presentarà a les primaries de C's per escollir candidat a la Generalitat
  • Torra demana a Sánchez un referèndum o votarà «no» a la investidura