L'ANC planteja una nova declaració unilateral d'independència de Catalunya

Preveuen que Quim Torra convoqui eleccions i, si les llistes independentistes obtenen més del 50% dels vots, es constitueixi la república

ACN
L'ANC celebra la seva assemblea anual al Tàrraco Arena aquest diumenge   | CatalunyaDiari.cat

Ressorgeix la idea d'una declaració unilateral d'independència de Catalunya, en boca de l'ANC. L'Assemblea Nacional Catalana preveu, en el seu nou full de ruta, que Quim Torra convoqui eleccions al Parlament, després de les municipals i de la publicació de la sentència del judici de l'1-O. I vol, segons avança TV3, que si les llistes independentistes obtenen més del 50% dels vots, es proclami la república unilateralment, a través del mateix Parlament o a través d'una assemblea de càrrecs electes. 

La DUI, segons expliquen, hauria d'anar acompanyada de gestos simbòlics. Caldria treure la bandera espanyola del Palau de la Generalitat, els presos catalans haurien de ser alliberats i seria necessària una petició de reconeixement internacional immediata. 

L'entitat contempla que perquè l'escenari unilateral es desenvolupi amb èxit cal «alinear» el Govern, el Parlament, la resta d'institucions i la ciutadania mobilitzada. Amb tots els actors «alineats», es proposa que es revalidi la declaració d'independència al Parlament i publicar-la al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a més de fer una proclamació solemne de la república catalana davant del món.

Assemblea anual al Tàrraco Arena aquest diumenge

El nou full de ruta es votarà aquest diumenge, en l'assemblea anual que l'ANC celebra enguany a Tarragona. No hi faltaran connexions amb Waterloo per escoltar Carles Puigdemont. També s'esperen intervencions de Toni Comín i Calara Ponsatí.

És la setena assemblea general ordinària de l'ANC. La trobada servirà per fixar el nou full de ruta de l'entitat i es votarà una reforma dels estatuts i del reglament de règim intern. Segons ha informat l'entitat, l'assemblea al Tàrraco Arena comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i representants dels grups parlamentaris.

Treure la bandera espanyola i alliberar els presos

El document de l'ANC detalla que, posteriorment a la declaració d'independència, caldria abaixar la bandera espanyola del Palau de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, demanar el reconeixement internacional de la independència de Catalunya i constituir-se en estat

La ponència de full de ruta que es debat també estableix que es publiquin els decrets de desenvolupament de la llei de transitorietat jurídica, deixar en llibertat els polítics catalans empresonats i organitzar el retorn dels exiliats. En darrer terme, el document constata que les institucions i, si cal, la societat civil hauran d'activar el «pla d'organització del territori d'una manera indefinida en compliment de la legislació vigent de l'estat constituït». 

  


Comentaris

envia el comentari