L’ANC i Òmnium demanen ajuda per pagar la fiança al Suprem dels líders independentistes

Llarena els dona 2 dies perquè paguin la fiança de 2,1 milions d'euros
Un rètol exhibit durant la manifestació 'Us volem a casa', en record dels polítics a l'estranger | CatalunyaDiari.cat

 

Les entitats sobiranistes han demanat avui fer front comú per combatre l’ultimàtum de Pablo Llarena als líders del procés. L’ANC i Òmnium Cultural, doncs, han demanat aquest divendres aportacions a la caixa de solidaritat després que el jutge del Tribunal Suprem els hagi donat dos dies als 14 processats per malversació per pagar dos milions d'euros de fiança solidària entre tots.

 

Llarena, qui ha amenaçat d'embargar-los els béns en cas de no fer efectiu el pagament d’aquesta quantitat, ha llançat un ultimàtum als líders sobiranistes, que hauran d’afrontar el pagament abans de dimarts, 3 de juliol.

«No deixarem soles les famílies»

És el clam, per exemple, de l’Assemblea Nacional Catalana per reclamar el recull massiu de donacions per ajudar Carles Puigdemont i els altres 13 processats per rebel·lió a afrontar la multa «repressiva» imposada pel jutge instructor de la causa contra l’1-O, Pablo Llarena.

 

 

«Sabem que són innocents, però no deixarem soles les famílies, reomplim la caixa de solidaritat», ha recalcat l’Assemblea Nacional Catalana per demanar l’ajut.

 

En la mateixa línia, Òmnium Cultural també ha saltat a la palestra demanant ajuda per afrontar la multa interposada per la justícia espanyola. «Amb aquestes multes, l'únic que vol l'Estat és agreujar el patiment dels presos i el seu entorn proper», diuen mentre clamen: «Ajudem-los!».

Llarena els dona 2 dies perquè paguin la fiança de 2,1 milions d'euros

La notícia ha saltat aquest migdia. El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha dictat una providència on dona dos dies als 14 membres de l'antic govern català processat per malversació perquè paguin a fiança de 2.135.948,6 milions d'euros.

 

La quantitat es reclama de manera solidària als 14 processats —entre els quals es troba Carles Puigdemont—i, per tant, correspondria aportar uns 150.000 euros per cap.

 

Diversos polítics catalans, abans d'entrar a l'Audència Nacional   | CatalunyaDiari.cat