rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues quilomètriques a la C-32, a Premià, per un accident

L'ANC i Òmnium anuncien una gran manifestació a Barcelona per reclamar l'alliberament dels presos

A més, demà dimecres tindrà lloc una marxa solidària a Sant Joan de Vilatorrada, i una concentració a la presó del Puig de les Basses de Figueres
Part dels polítics catalans empresonats que seran traslladats a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Amb l'arribada imminent dels presos independentistes a centres penitenciaris de Catalunya, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han anunciat diverses accions per sonar-los la benvinguda, i reclamar el seu alliberament.

 

En concret, segons informa 'El Nacional', les dues entitats han anunciat que convocaran una marxa aquest dimecres a les set de la tarda, des del municipi de Sant Joan de Vilatorrada fins a la presó de Lledoners, on ingressaran gran part dels detinguts. 

 

Al mateix temps, també tindrà lloc una concentració als exteriors de la presó del Puig de les Basses, a Figueres, on s'espera que siguin reubicades Carme Forcadell i Dolors Bassa. A banda, també es convocarà una gran manifestació a la ciutat de Barcelona el dissabte 14 de juliol, tot i que encara no han transcendit més detalls. 

La fiança de 2,1 milions d'euros, abonada per l'ANC i Òmnium

Amb tot, també cal dir que l'ANC i Òmnium també han anunciat que els diners de la fiança de 2,1 milions d'euros, que el jutge Pablo Llarena va imposar als catorze processats per suposada malversació en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, ja estan en mans de les defenses. En concret, les dues entitats sobiranistes van anunciar ahir mateix que havien aconseguit reunir els diners necessaris, i ara els lletrats dels processats seran els encarregats d'abonar-los al Tribunal Suprem.  

 

Imatge d'arxiu del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena | CatalunyaDiari.cat

 

Recordem que Pablo Llarena va determinar divendres que la responsabilitat civil, és a dir, els diners de la fiança, s'havien d'afrontar de forma solidària, que implica que la xifra de 2,1 milions d'euros s'ha de dividir entre els catorze processats. Si fem el càlcul, veurem que això implica que cada processat haurà de pagar uns 150.000 euros. 

Comentaris