La resposta de l'ANC i Òmnium a la sentència: cinc marxes en tres dies

Es recorreran 100 quilòmetres a peu des de Girona, Vic, Berga, Tàrrega, Tarragona fins a Barcelona

Consulta aquí les imatges de la manifestació de Diada d'aquest 2019 a Barcelona.
Les fotos més espectaculars de la Diada 2019 | Redacció

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium impulsaran cinc marxes populars i massives des de diferents punts del país amb confluència a Barcelona per respondre a la sentència de l'1-O. Sota el títol 'Marxes per la Llibertat', l'acció tindrà lloc dies després que es faci pública la sentència, en una data que l'organització farà pública. Arrencarà des de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona i es recorreran a peu 100 quilòmetres durant tres dies per confluir a la capital catalana.

La iniciativa, inspirada en d’altres marxes pacífiques històriques, vol ser «una resposta de país en favor de la llibertats dels presos polítics, els exiliats, en contra de la repressió i per reivindicar el dret a l’autodeterminació». D'altra banda, el mateix dia que el Tribunal Suprem (TS) faci pública la sentència, l'ANC i Òmnium convocaran concentracions a les 20h en diferents punts del país.

Tres dies de marxes

Al llarg dels tres dies es recorreran 100 quilòmetres dividits en cinc etapes. El primer i segon dia hi haurà dues etapes i el tercer una, perquè es preveu arribar a Barcelona al migdia. Les entitats busquen implicar tot el territori, de manera «transversal» i «plural» i retornar a la ciutadania el paper «protagonista» de les mobilitzacions. La ciutadania hi pot participar sense l'obligatorietat de completar les etapes senceres.

També et pot interessar...


Comentaris
Paco García Granados
Por mi como si quieren seguir andando y pasar por el.pirineo dirección Bélgica que allí vivirán mejor y no les molestará nadie el puchi los acojera a todos y les pagará la manutención o que hagan como una comuna ??????????????????????????????
Isabel
Endavant, cívica i pacíficament. No ens rendirem.
Montserrat
El que jo no entenc és que sempre he sentit a dir que si no es té antecedents penals no s'ha estat mai tancat a la presó no es pot sentenciar presó per x.. anys a cap presoner, és pot possar una multa i a demés ja han pagat dos anys de presó preventiva els presos polítics catalans , jo crec que tindrian de deixar-los lliures perquè pagar ja han pagat .
Adolfo
Me parece bien la iniciativa, pero porque no bloquean Madrid, aquí no podemos hacer nada solo que fastidiarnos nosotros mismos.
Fran
Jo bloquejaria la frontera amb França de forma permanent. Així fariem a Europa que s’involucrés en el tema.

envia el comentari