L'ANC exigeix a Quim Torra una altra DUI i la llibertat dels presos

L'ANC considera que «l’èxit» de la independència passa necessàriament per la via unilateral

Quim Torra, en roda de premsa a la Generalitat de Catalunya
Quim Torra, en roda de premsa a la Generalitat de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

L’ANC torna a posar Quim Torra en el punt de mira. Si a finals de la setmana passada l’assemblea posava un ultimàtum sobre la taula del president català per la proclama de la independència, ara l’ANC ha tornat a assenyalar Torra en exigir-li una altra DUI, la llibertat dels polítics empresonats i prendre el control del territori.

Segons un document intern al qual ha tingut accés ‘El Periódico’, l’ANC veu la via unilateral com «la més probable», ja que la via pactada amb l’estat espanyol es veu una situació «molt poc probable». Per això, doncs, l’ANC llença el seu advertiment al President de la Generalitat: «l’èxit» de la independència passa necessàriament per la via unilateral.

L’ANC demana a Torra una altra DUI

El diàleg, segons l’ANC, ha arribat al seu punt final. La legislatura de Quim Torra va començar amb una reunió «prometedora» amb Pedro Sánchez, tot i que ara l’ANC ja ha fet pales el seu malestar i insta Torra a començar a actuar.

En aquest sentit, doncs, l’associació independentista «prioritza començar a actuar» en la via unilateral perquè pronostiquen una «finestra d’oportunitat». L’ANC creu, sempre segons el document al qual ha tingut accés el mitjà citat anteriorment, que aquesta «oportunitat» es genera entre la «incapacitat del govern espanyol» i la «màxima fortalesa de la ciutadania independentista mobilitzada i determinada».

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, en arxiu
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Torra apel·la a un nou 1-O «amb totes les conseqüències»

Va ser el passat 30 de setembre quan Quim Torra, en un acte en suport a les persones que es van veure afectades per l’1-O, on va assegurar que la llibertat de l’1-O és «una idea elèctrica» que s’ha de perseguir «de nou fins al final i amb totes les conseqüències».

En aquest sentit, Torra va advertir que «aquell primer d'octubre ens marca la fita per un nou moment, per un nou 1-O, en què haurem de fer exactament el mateix».

«Haurem de fer exactament el mateix, una cadena de confiances, d'esperit no violent, apostar-ho tot a la democràcia i sobre tot ser capaços, havent perdut la por, de fer el pas que vam fer, un acte de desobediència civil com pocs s'han fet a la història recent d'Europa, això és el que tenim per davant i ho hem de fer», va apuntalar.


Comentaris

envia el comentari