L’ANC demana a Quim Torra que l’1-O sigui declarat «festa nacional»

Consideren que la jornada del referèndum a Catalunya va significar un «punt de no retorn»

Quim Torra i Elisenda Paluize, en una imatge d'arxiu
Quim Torra i Elisenda Paluzie, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L’1-O representa, sense cap mena de dubte, un abans i un després a Catalunya. Les càrregues policials i la gran tensió que es va viure per tota la geografia catalana durant la jornada del referèndum d’autodeterminació han provocat que associacions com l’ANC continuïn reivindicant el dia com una data transcendental i històrica pel país.

Tant és així, de fet, que l’associació presidida per Elisenda Paluzie ha demanat a Quim Torra que l’1 d’octubre sigui declarat «festa nacional». La cridanera proposta de la col·lisió sobiranista hauria sortit a la llum després que l’ajuntament de Seva, a Osona, declarés el primer d’octubre com a festa local.

 «Que l’1-O sigui declarat festa nacional, Quim Torra»

Ha estat la proposta de l’ANC al recentment investit Quim Torra. Els d’Elisenda Paluzie consideren que l'1-O va ser el «punt de no retorn» del «camí cap a la independència» i per això insten al nou cap de l’executiu català a considerar la jornada festiva a Catalunya durant el primer d’octubre.

Aferrant-se a la nova proposta de l’ajuntament de Seva de celebrar l’1 d’octubre com un dia festiu, l’ANC vol estendre la festivitat arreu del país i, remarcant que els ajuntaments són «clau per avançar», han demanat a Quim Torra: «Que l’1-O sigui declarat festa nacional».

«Celebrem la iniciativa de l'ajuntament de Seva i esperem que s'estengui arreu», apuntalen en el seu comunicat mentre clouen: «República és llibertat».


Comentaris

envia el comentari