L'ANC fa un ultimàtum al Govern de la Generalitat

L'entitat sobiranista exigeix una estratègia «única i nítida» abans del 21 de desembre

Elisenda Paluzie, nova presidenta de l'ANC.
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC. | CatalunyaDiari.cat

El passat dissabte 6 d'octubre, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha exigit al Govern de la Generalitat que, abans del 21 de desembre d'aquest any, es fixi una estratègia «única i nítida» per implementar la República catalana, i adverteix que en cas que no es faci, retirarà el seu suport i organitzarà mobilitzacions al carrer amb les pertinents crítiques a l'executiu de Torra i Aragonès.

En una reunió extraordinària del Secretariat Nacional, l'entitat independentista ha revisat la seva estratègia política i ha presentat tres documents que han de marcar el full de ruta de l'entitat els pròxims mesos: Un document relat del procés, des de la sentència de l'Estatut a les eleccions del 21 D; Un segon document en què l'entitat es reafirma en la via unilateral com a únic escenari factible per materialitzar la República, avisant que cercar altres camins només comportarà la desmobilització i el desencís de l'independentisme: I un tercer document que fa un balanç dels darrers 4 mesos del Govern post 155.

La Via unilateral l'única «realista»

El secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana ha estudiat els tres escenaris que es valoren per avançar en la implementació de la república: un referèndum acordat amb l'Estat, un referèndum forçat per organismes internacionals, i la via unilateral, l'única que l'entitat veu 'realista' i possible.

En la roda de premsa, Paluzie ha sentenciat que «el més realista depèn de nosaltres. Ens hem de preparar des d'avui mateix i seguirem treballant amb la societat civil per denunciar les debilitats detectades; qualsevol altra estratègia és dilatòria i desmobilitzadora».

En la mateixa línia, la presidenta de l'ANC afirma que «de la mateixa manera que va ser possible celebrar el referèndum de l'1 d'Octubre de manera unilateral, també serem capaços de fer així la República Catalana».

Els que no s'hi atreveixin que facin un pas al costat

El balanç que fa l'ANC de la gestió del Govern de la Generalitat ha estat força negatiu, amb dures crítiques a l'executiu presidit per Quim Torra per «les disfuncions entre el que es diu i el que es fa» i la «disparitat de criteris» amb els socis de Govern. En la mateixa línia, Paluzie ha reclamat que es recuperi «la unitat d'acció parlamentària amb la CUP». 

En aquest sentit, Elisenda Paluzie ha instat a tots els parlamentaris a fer-se a un costat i abandonar les seves responsabilitats polítiques si no es veuen en cor de tirar endavant amb la implementació de la República, proclamada el 27 d'octubre del 2017.

L'ANC s'ha compromès a «desenvolupar projectes que facin tangible la República Catalana». I ha destacat la necessitat de fer primàries independentistes per a les eleccions municipals, «per assolir el màxim d'alcaldies independentistes», amb l'objectiu «cabdal» de controlar Barcelona.

El president Quim Torra amb part del seu Govern al Parlament
El president Quim Torra amb part del seu Govern al Parlament | cedida

 


Comentaris

envia el comentari