Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
VOX

Andalusia destinarà 100.000 euros a combatre la immersió lingüística a Catalunya

Així ho han decidit PP, VOX i C's després que la formació d'ultradreta sol·licités la petició

VOX
Andalusia destinarà 100.000 euros a combatre la immersió lingüística a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

La Junta d'Andalusia destinarà una partida de 100.000 euros dels seus pressupostos a combatre la immersió lingüística a Catalunya. Concretament la mesura, que havia estat sol·licitada per la formació d'ultradreta VOX, pretén donar suport a «membres de comunitats andaluses de zones que tenen problemes amb la immersió lingüística». L'acord entre el partit liderat per Santiago Abascal, PP i C's ha permès desbloquejar els pressupostos de la comunitat autònoma, i es configura com el sisè punt del pacte del trio de dretes.

Amb tot, la mesura entra en confrontació amb la legalitat catalana, ja que l'Estatut dictamina que els habitants de Catalunya són catalans, amb una voluntat inclusiva.

Volen «pal·liar els problemes» de la immersió lingüística

L'objectiu de la formació d'Abascal és  aconseguir que «els estudiants andalusos que vulguin estudiar en castellà a qualsevol lloc d'Espanya, ho puguin fer». Per això, la Junta té previst modificar les bases d'aquelles subvencions destinades a la promoció cultural.

La finalitat d'aquesta acció és «pal·liar els problemes que originen en els descendents dels membres d'aquestes comunitats els processos d'immersió lingüística, i que poguessin incidir en un abandonament gradual de les seves arrels culturals i lingüístiques».

«Contribueix a l'estabilitat política i econòmica»

La reunió, que ha tingut lloc aquest dijous, s'ha produït entre els diputats de VOX, el conseller d'Hisenda Juan Bravo —PP— i el d'Economia Rogelio Velasco —que és independent però va ser nomenat per C's—. En aquest sentit, les dues últimes formacions han afirmat estar conformes amb l'acord perquè «contribueix a l'estabilitat política i, per tant, a l'econòmica».

Així les coses, i segons han fet patent,  les demandes de la formació d'ultradreta suposarà un impacte de 2,1 milions d'euros i 18,5 milions en relació als pressupostos de 2020. 

També et pot interessar...