Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Andrea Levy es presentava com a número dos de la llista del PP a Madrid

Andrea Levy, de diputada al Parlament a regidora de l'Ajuntament de Madrid

La barcelonina va renunciar el seu escó al Congrés per centrar-se en les eleccions municipals

Andrea Levy es presentava com a número dos de la llista del PP a Madrid
Andrea Levy es presentava com a número dos de la llista del PP a Madrid | Catalunya Diari

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP i exdiputada del PPC al Parlament, Andrea Levy, serà la propera regidora de Cultura, Esports i Turisme de l'Ajuntament de Madrid. Ho va confirmar ella mateixa a través d'un missatge a Twitter en què va dir que seria  «un immens honor». 

Levy, diputada a la cambra catalana des del 2015 fins al maig d'aquest 2019, va deixar el seu escó per incorporar-se a la llista de Pablo Casado al Congrés dels Diputats, però va renunciar a l'acta per anar de número dos de José Luis Martínez Almeida a les eleccions locals. Després del pacte dels populars amb Cs i Vox per recuperar l'alcaldia de les mans de Manuela Carmena, Levy s'incorporarà al govern municipal de Madrid.

Una catalana a l'Ajuntament de Madrid

La incorporació d'una catalana a l'Ajuntament de Madrid, després que es formés govern amb el pacte de Cs, Vox i PP, no és un fenomen habitual. Levy, que mai passa desapercebuda, ha rebut tant aplaudiments com crítiques dels seus adversaris pel gir en la seva carrera política, també des del seu partit polític. La bona sintonia de la catalana amb Pablo Casado, a qui va recolzar des de les primàries al Partit Popular, pot haver tingut molt a veure amb el seu moviment a Madrid.

Contacte amb la cultura madrilenya:  concerts, toros...

Andrea Levy sempre ha tingut una relació molt estreta amb la ciutat de Madrid. Sobretot, des que Mariano Rajoy la va nomenar vicesecretaria d'estudis i programes del PP, l'any 2015. Un dels seus primers contactes amb la vida literària va ser la seva comentada amistat amb l'escriptor Manuel Jabois, també amb el cantautor Nacho Vegas. A més, Levy sempre s'ha mostrat com una fidel seguidora de la música alternativa.

Tal com informa 'La Vanguardia' Levy va coincidir amb Pedro Sánchez al concert de Muse al FIB de Benicàssim, l'any 2016. Es declara fan dels festivals musicals i dels grups 'Indie' espanyols, com 'Los Plan etas o 'La Habitación Roja'.  La setmana passada, Levy va acudir a la plaça de Las Ventas, a la tradicional correguda de toros de la Beneficència, segurament ja centrant-se en el seu nou càrrec.

Tot i que  encara no ha anunciat els seus projectes com a regidora de Cultura, Esports i Turisme de Madrid, Levy ja mostra constantment el seu interès per la literatura, la música o l'art a través de les seves xarxes socials. Mentre s'esperen conèixer les seves iniciatives, només es coneix que Levy aposta clarament, tal com va explicar ella mateixa, per la cultura necessàriament considerada «una qüestió d'estat», amb ajuda i empenta de les institucions. 

També et pot interessar...