Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els dirigents del PDeCAT, en una roda de premsa.

L'exconseller Andreu Mas-Colell anuncia el seu suport al PDeCAT

Qui va ser titular d'Economia ha celebrat que el Partit Demòcrata «es presenti pel seu compte»

Els dirigents del PDeCAT, en una roda de premsa.
L'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell ha donat suport públicament al Partit Demòcrata. | ACN

El passat dilluns el PDeCAT va endegar el procés que el conduïrà a la convocatòria de primàries per a les eleccions autonòmiques del proper 14 de febrer. La formació inicia d'aquesta forma el procediment intern per concórrer a una nova cita electoral després de l'escissió de Junts per Catalunya i es prepara per ser als comicis amb una candidatura que tot apunta que liderarà Àngels Chacón, l'exconsellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Mas-Colell, exconseller i prestigiós acadèmic, dona suport al PDeCAT

En aquesta cursa electoral, el PDeCAT ha rebut suports significatius. Si fa unes setmanes l'expresident Mas anunciava que no seguiria el camí de Puigdemont i que es quedava al Partit Demòcrata, avui un pes pesat del seu Govern s'ha manifestat en la mateixa posició i ho ha fet, a més, de manera clara i contundent. Es tracta d'Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement durant tota la presidència de Mas (2010-2016), que ja havia estat el titular d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació durant el darrer govern de Jordi Pujol (2000-2003). Mas-Colell és, a més, un prestigiós economista, investigador i docent en aquest àmbit, doctorat per la Universitat de Minnesota i de reputació reconeguda arreu del món.

En una entrevista aquest dimecres, 7 d'octubre, a 'TV3', Mas-Colell ha estat clar i diàfan afirmant que votarà el PDeCAT. L'exconseller ha dit que «celebra» que el Partit Demòcrata es presenti pel seu compte, en al·lusió a la separació de Junts per Catalunya. «Tot un sector de la gent de l'1 d'octubre és de centre en termes de model econòmic, creu en l'empresa i que el país ha d'anar endavant per la conjunció de la cosa pública i la privada», ha afirmat, posant en valor el pes ideològic del Partit Demòcrata:

Una bona notícia per al PDeCAT

El suport d'una figura com la de Mas-Colell reforça l'inici del camí electoral per al Partit Demòcrata. A mig matí d'aquest dimecres, ja havien estat diversos els càrrecs del PDeCAT que s'han congratulat pel suport de l'exconseller d'Economia, com ara el diputat a Madrid i president del partit a Girona, Sergi Miquel, o el líder de la formació a Figueres i exalcalde de la capital de l'Alt Empordà, Jordi Masquef: