URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Àngel Ros deixa l’alcaldia de Lleida per ser el nou ambaixador a Andorra

D’aquesta manera, el president del PSC posa punt i final a 14 anys com a paer en cap

Imatge d'arxiu d'Àngel Ros
Imatge d'arxiu d'Àngel Ros | ACN

L’actual alcalde de Lleida, Àngel Ros, deixarà la seva posició al capdavant del consistori de la capital del Segrià per tal de convertir-se en el nou ambaixador socialista a Andorra, tal com informa el diari ‘Segre’. Així doncs, el polític del PSC posa punt final a 14 anys de mandat tan sols deu mesos abans de les eleccions municipals.

El triomf de la moció del PSOE al PP ha canviat radicalment els plans del partit

Ros, que fa quatre anys que és president del PSC, ha acceptat la proposta que li ha ofert l’executiu de Pedro Sánchez, deixant ara el càrrec buit i obligant als socialistes de Catalunya a trobar-li un successor. Està previst que el que encara és paer en cap dimiteixi el divendres vinent, durant el Consell de Ministres, i serà la manera de fer oficial el seu nomenament.

Aquesta notícia ha agafat per sorpresa a molts, ja que Ros havia mostrat la seva voluntat de continuar en el càrrec almenys durant un temps més. Però el fet que la moció de censura prosperés ha produït molts canvis amb força celeritat, i els socialistes han hagut de dur a terme molts canvis que no tenien previstos.

 

Ros tenia previst conservar el seu càrrec de paer tants anys com li fos possible

El president del PSC porta situat al capdavant de La Paeria des de l’any 2004, quan va esdevenir el substitut d’Antoni Segura, un predecessor que havia conservat el càrrec durant ni més ni menys que 24 anys. I, malgrat que en els anys 2011 i 2015 havia fet públic que no es presentaria més com a paer en cap, tot apunta que finalment va canviar radicalment d’opinió, ja que fa un any afirmava que tenia projecte per anys, i que prometia que «el 2019 no diré que és l’últim cop que em presento».

Però finalment sembla que l’any vinent no podrà complir amb les seves intencions. Amb tot, si finalment no hagués estat escollit ambaixador d’Andorra, potser tampoc hauria seguit al capdavant del consistori lleidatà durant molt temps. I és que, tal com han fet públic diverses fonts properes al polític, Miquel Iceta tenia intenció de nomenar Ros com a secretari de l’Estat, tot i que finalment no va ser possible. 


Comentaris

envia el comentari