Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Àngels Barceló carrega contra Pablo Casado: «És indecent»

La catalana recorda, quinze anys després de la massacre terrorista a Madrid, la «teoria conspiratòria del PP» sobre l'autoria de l'atac
àngels barceló | àngels barceló

 

Àngels Barceló torna a parlar alt i clar, quinze anys després que es visqués a Madrid una massacre terrorista l'11 de març. La catalana demostra tenir memòria i carrega durament a Cadena SER  contra el PP, acusant el partit de conspiracions i mentides en aquell moment per amagar que l'atac no havia estat obra d'ETA. «I aquí està Casado, que hauria de representar una nova generació de polítics del seu partit, aferrat a la mentida», afegeix, tot dient: «És indecent. Ja prou».

La directora d''Hora 25' ha explicat sobre l'atemptat que «a les tres de la tarda d'aquell 11-M, les Forces Armades de Seguretat donaven per segura l'autoria jihadista i descartaven ETA» i que, a partir de llavors, el PP desencadenaria una «teoria conspiratòria» per no afrontar la veritat. «No només no van demanar perdó llavors, sinó que insisteixen», diu la catalana, assegurant que el PP «es va estrenar en la mentida a gran escala aquell 11 de març» i ara, quinze anys després, «continua mentint i assumint la mentida com quelcom natural  en política».

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Casado, «hereu de les manipulacions»

Pablo Casado no s'escapa de les seves crítiques. Per a Barceló, ell és «l'hereu d'aquella manipulació de l'11-M, articulada pel partit amb «ajuda d'una part de la premsa». La periodista retreu que durant setmanes el PP «va seguir mentint»: «Va elaborar dia a dia la teoria de la conspiració, menyspreant els morts i les seves famílies, menyspreant el dolor de mils de persones. I no només no va passar res, sinó que  alguns artificiers d'aquella gran mentida segueixen repetint l'argument i regant odi».

Pablo Casado en una entrevista amb l'Agència EFE | EFE

 

Puigdemont i Sánchez no s'escapen

Àngels Barceló es posiciona sempre a l'ull de l'huracà per les seves crítiques als líders polítics del país. El procés català ha revifat aquests comentaris, que la catalana ha dirigit moltes vegades a líders independentistes o en contra d'aquells qui, a parer seu, donaven peu a qualsevol avenç del sobiranisme. «Decebut per la suavitat del 155, Puigdemont se n'inventa un de violent i terrible per a la seva realitat paral·lela», deia.

I també en tenia per a Sánchez: «El seu govern compra arguments als independentistes. És donar-los la raó quan qüestionen les institucions espanyoles i el seu grau de democràcia. No tot s'hi val per aprovar els pressupostos. No tot val per mantenir-se a la Moncloa». 

  • També pots llegir: Dani Rovira, sobre el procés: «En aquest moment hi ha ira a la societat»