Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

Àngels Chacón aposta per retardar les eleccions si no es pot garantir la participació

La candidata del PDeCAT carrega contra JxCat, assegurant que «no sabem encara l'ideari del partit»

Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. | ACN

La candidata del PDeCAT al 14-F, Àngels Chacón, ha apostat per «posposar les eleccions si no es pot garantir una participació com cal, o si s'està en plena crisi màxima de l'onada» de Covid-19. Així ho ha argumentat aquest dimarts en una entrevista al programa 'Aquí, amb Josep Cuní' de Ser Catalunya, en què també ha constatat que el Govern ha decidit no prendre la decisió, i traslladar-la als partits.

En aquest sentit, l'exconsellera ha afirmat que les formacions polítiques es guiaran per informes sanitàries i mèdics a l'hora de contrastar la viabilitat del 14-F. El PDeCAT, però, continua exclòs de la taula de partits, on només assisteixen grups parlamentaris. En l'entrevista, Chacón també ha lamentat una situació d'estancament al país: «Estem en un carreró sense sortida. Ni avancem cap a la independència ni Catalunya progressa. Patim un desgovern increïble».

La candidata del PDeCAT ha aprofitat l'entrevista per carregar contra JxCat, assegurant que «la transversalitat que proclamen fa que, a l'hora de decidir quin tipus de mesures concretes i normatives aplicarien en cada àmbit, no les coneguem. No sabem encara l'ideari del partit».

El PPC demana que la decisió d'ajornar o no les eleccions es prengui per raons sanitàries

La número 2 del PPC a les eleccions, Lorena Roldán, ha reclamat que el Govern prengui una decisió sobre si manté les eleccions del 14-F per raons sanitàries i segons les recomanacions dels experts i no per raons de demoscòpia. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Roldán no ha avançat quina serà la posició del PPC a la taula de partits de divendres i s'ha limitat a dir que la decisió l'ha de prendre el Govern.

«Nosaltres li donarem suport si és per motius sanitaris i no ho farem si és per com van les enquestes», ha insistit. Pel que fa als pactes postelectorals, s'ha mostrat convençuda que el PSC vol reeditar el tripartit amb ERC. «Ja ens té acostumats a dir una cosa i fer la contrària», ha argumentat.

Segons ha explicat RAC 1 aquest dimarts, JxCat i ERC s'inclinen per retardar les eleccions del 14-F, una posició que segons el digital 'El Confidencial' també defensen des de Ciutadans i els Comuns. En aquest sentit, Jordi Basté ha avançat que el Govern treballa amb el 30 de maig com a data alternativa als comicis.