Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.

Chacón ataca Laura Borràs després de les seves crítiques als Mossos

El partit assegura que no hi haurà «cap impunitat» per la delinqüència i reclama els 1.000 MEUR de deute de l'Estat

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón. | ACN

El PDeCAT ha acusat la candidata de JxCat, Laura Borràs, de «frivolitzar» amb els Mossos d'Esquadra i ha reivindicat el cos com una «estructura d'Estat» que no es pot «polititzar ni debilitar» per interessos «electorals». El número tres del partit per la demarcació de Barcelona, Marc Castells, ha assegurat que és «absolutament inadmissible» la falta de suport al cos i ha lamentat que partits com JxCat «qüestionin injustificadament i de forma sistemàtica» les actuacions de la policia. El també alcalde d'Igualada ha assegurat que no hi haurà «cap impunitat» per la delinqüència i ha reclamat els més de 1.000 milions d'euros de «deute històric» de l'Estat amb el cos.

Elogis a Trapero

«No es pot permetre que el cos de Mossos d'Esquadra estigui qüestionat. No permetrem que el populisme ens allunyi de la racionalitat i el sentit comú. Som un partit d'ordre i estarem al costat de qui defensa l'ordre i la seguretat», ha assegurat el candidat del partit a les eleccions. Castells ha reivindicat el paper de Convergència en la creació de l'estructura dels Mossos d'Esquadres i ha reclamat posar en valor la seva feina. L'alcalde d'Igualada ha culpat l'actual Govern «d'invisibilitzar» el cos dels Mossos d'Esquadra. «Ha ajudat a magnificar actuacions esporàdiques i puntuals, però no ha mostrat orgull i autoestima pel cos», ha assegurat.

El candidat ha demanat «allunyar el focus» de les actuacions dels Mossos d'Esquadra i ho ha considerat com un «flac favor» pel cos. Així mateix, ha valorat «molt positivament» que Josep Lluís Trapero estigui al comandament de les forces de seguretat i l'ha qualificat d'una persona «preparada, intel·ligent i eficient».

En qualsevol cas, el candidat ha titllat «d'absolutament inadmissible» la falta de suport als Mososs d'Esquadra i ha presentat el PDeCAT com la «garantia» de mantenir la protecció jurídica del cos. La formació també ha assegurat que no hi haurà «cap impunitat» pels actes de delinqüència i ha reclamat més recursos humans, materials, formatius i d'equipament per garantir una tasca «eficient» del cos. En concret, el partit demòcrata ha assegurat que exigirà a l'Estat el "deute històric" de més de 1.000 milions d'euros amb els Mossos d'Esquadra i ha defensat un cos que treballi de manera «coordinada i integrada».

El PDeCAT critica la «nefasta» gestió d'ERC

El candidat també s'ha referit a les declaracions del cap de llista d'ERC, Pere Aragonès, en què presenta el partit com l'única formació «que ningú veta» en l'àmbit del dret a decidir. «Una victòria d'ERC és més gestió del Departament de Salut nefasta, més gestió del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies nefasta i més gestió del Departament d'Educació nefasta. Que no m'expliquin històries», ha afirmat Castells.