Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.

Àngels Chacón, l'experta en comerç internacional que liderarà el PDeCAT a les urnes

El procés de primàries culminarà el 2 de novembre amb la proclamació del cap de llista

Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.
Àngels Chacón serà la propera candidata del PDeCAT a la Generalitat. | ACN

El president del PDeCAT, David Bonvehí, anunciava aquest dimecres que el partit ja ha decidit la calendarització del procés d'eleccions primàries per escollir candidats per a les llistes de les eleccions autonòmiques que se celebraran, si res no varia, el 14 de febrer de 2021. Bonvehí va aclarir que el proper dilluns, 12 d'octure, s'endegarà la maquinària de les primàries en diferents etapes, que culminaran el proper 2 de novembre amb la proclamació del candidat a la presidència de la Generalitat.

Tot apunta a Àngels Chacón

Així com a altres formacions —com ara Junts per Catalunya o la CUP— hi ha un autèntic ball de noms que circulen des de fa mesos i que podrien acabar encapçalant les llistes, al PDeCAT tot apunta en la mateixa direcció: cap a l'exconsellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. A l'espera de la celebració de les primàries, fonts internes del partit apunten que Chacón difícilment tindrà rival i que és el nom que compta amb el suport dels pesos pesats del partit, inclòs l'expresident de la Generalitat, Artur Mas.

Per confirmar la seva candidatura, l'exconsellera haurà de recollir un miler d'avals entre els associats del partit, una xifra gens menyspreable que posa les coses realment complicades a candidats alternatius. Malgrat estar pendents de tot el procés de primàries, doncs, sembla que l'elecció d'Àngels Chacón està del tot encarrilada i que serà la candidata del Partit Demòcrata a la presidència de la Generalitat.

Experta en comerç internacional

Chacón, de 52 anys, és llicenciada en Dret i formada en Comerç Internacional, matèria a la qual es va dedicar durant molts anys des d'una empresa paperera de la localitat on va néixer i resideix, Igualada. No va entrar en política fins l'any 2011, quan va fitxar com a independent per la llista de CiU a l'Ajuntament de la seva ciutat. Va ser regidora fins el 2018, tot i que des de 2017 va compaginar el càrrec municipal amb el de directora general d'Indústria de la Generalitat; fins que el juny de 2018 va ser nomenada consellera, càrrec del qual va ser cessada fa poc més d'un mes. Chacón afronta ara el repte polític de més envergadura que ha tingut mai.