ÚLTIMA HORA

🔴 Desconvoquen el tall de l'AP-7 a la Jonquera

Anna Gabriel, Artur Mas o Marta Rovira podrien declarar aquest divendres per delicte de rebel·lió

La Guàrdia Civil ha lliurat un informe al jutge Llarena
Anna Gabriel i Artur Mas | Cedida

 

Anna Gabriel, Artur Mas, Marta Rovira o Lluís Corominas podrien declarar aquest divendres pel delicte de rebel·lió, segons informa la 'CCMA'. El jutge Llarena estaria estudiant ampliar la investigació sobre els polítics mencionats arran d'un informe lliurat per la Guàrdia Civil on es determina que les manifestacions celebrades durantes les Diades, en aquests últims anys, formen part d'aquest delicte.

 

Durant la celebració de la jornada electoral, s'ha donat a conèixer l'informe en el qual s'assegura que tots ells han participat de manera estratègica en la declaració de la independència de Catalunya. D'aquesta manera, es detalla que en l'exercici també hi han estat protagonistes partits polítics com el PDECat, ERC i la CUP, així com organitzacions civils com l'ANC i Òmnium Cultural.

Responsables de les mobilitzacions

Les autoritats judicials també es troben analitzant la responsabilitat de tots ells en les mobilitzacions realitzades a Catalunya durant el procés. Es considera que els investigats són qui van provocar de les reaccions encapçalades pels ciutadans, molt actius durant les últimes setmanes, dirigint el moviment popular amb les contínues concentracions a Barcelona, així com en altres ciutats del país.

 

Les investigacions també inclouen les mobilitzacions realitzades amb motiu de la Diada els dies 11 de setembre. Per això, analitzen la data assenyalada des del 2013, quan van començar les grans concentracions per diferents indrets de Catalunya i que, segons la Guàrdia Civil, són les causants que els polítics s'atrevissin a celebrar el referèndum de l'1 d'octubre, així com a declarar la independència el 27 del mateix més.

Tot va començar amb Mas

Els registres de la Guàrdia Civil també inclouen que és amb l'expresident Artur Mas amb qui s'inicia l'acord de transició nacional i declaració de la sobirania. Els informes citen que l'antic Govern planejava internacionalitzar el conflicte, així com crear i autodeterminar les diferents estructures d'Estat, com són els Mossos d'Esquadra, l'educació, l'agència tributària o la Seguretat Social.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris