TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Anna Gabriel va demanar que els Mossos l'avisessin si es produïen detencions per l'organització del procés

La intenció de l'exdiputada de la CUP no era renunciar a la desobediència, sinó coordinar-se i establir un protocol d'actuació
Anna Gabriel va demanar que els avisessin si es produïen detencions pel procés | Cedida

 

La fins ara portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel, va demanar que algun membre dels Mossos d'Esquadra els avisessin en cas que s'anessin a produir detencions per l'organització del procés, perquè estiguessin informats i es poguessin coordinar i fins i tot van considerar la possibilitat de pactar un protocol sobre aquest tema.

  

 

 

El seu nom apareix sota les sigles d'AG en les anotacions que va efectuar l'exsecretari general del Departament de Vicepresidència, Josep María Jové, en una agenda inclosa en el sumari de la causa. 

La intenció no era renunciar a l'estratègia de la desobediència

En la llibreta Moleskine confiscada per la Guàrdia Civil durant el registre efectuat al seu domicili, s'explica que la seva intenció era de no renunciar a l'estratègia de la desobediència, i que mai demanarien als seus votants que ho fessin.
 

Les anotacions revelen que ella mateixa va demanar que se'ls avisés si es procedia a detencions i que algun comandament --en referència als Mossos-- avisés a qualsevol càrrec polític perquè estiguessin informats i es poguessin coordinar.
 

Els membres del Govern cessat sabien que la CUP aprovaria els pressupostos a canvi de mesures concretes | Cedida

 

D'acord amb l'informe elaborat per la Guàrdia Civil, les anotacions efectuades per Jové entre febrer de 2015 i novembre de 2016 revelen l'estratègia que va engegar el Govern de Carles Puigdemont per aplicar el full de ruta independentista, així com el paper que va jugar la CUP en aquesta.


En una reunió amb data de març de 2016 entre membres de la coalició Junts Pel Sí i la CUP, els membres del Govern cessat van reconèixer que la formació antisistema solament aprovaria els pressupostos per a l'exercici d'aquest mateix any a canvi de mesures concretes relacionades amb el procés sobiranista.

Necessitat d'engegar 'micro ruptures'

Per això van considerar necessari trobar «una estratègia» perquè aquests se sumessin a la iniciativa propulsada pel govern de Puigdemont encara que van reconèixer que no els podien explicar algunes dades perquè «no són un departament més», per la qual cosa era necessària la «discreció».

Altres anotacions feien referència a la necessitat de trobar amb la CUP «un camí on tots se sentin còmodes», i plantejaven la necessitat d'engegar «micro ruptures» per avançar amb el procés constituent.

En els seus escrits, Jové va reconèixer que si potenciaven una estratègia «externa» amb la CUP la «càrrega política» seria «molt potent» encara que aquesta relació podria acabar sense consens i arribar a un punt mort.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris