rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

🚨 L'autòpsia de la nena degollada a Mataró confirma l'assassinat

PREVISIÓ MÉTEO

🌡 Dimarts amb forta calor a l’interior i cels generalment assolellats

Anna Gabriel demanarà asil polític a Suïssa si el Tribunal Suprem demana la seva extradició

Ho ha dit en una entrevista a la ràdio pública suïssa

 

Després d'anunciar que no tenia pensat acudir demà al Tribunal Suprem per declarar davant del jutge Pablo Llarena per la seva implicació en l'organització del referèndum, l'exdiputada de la CUP,  Anna Gabriel, ha assegurat també que demanarà asil polític a Suïssa, en cas que l'Alt Tribunal demani la seva extradició.

 

«Com que no tindré un judici just al meu país, n'he buscat un que pugui protegir els meus drets», ha explicat l'exdiputada de la CUP al diari 'Le Temps'. A més, és una decisió que ha pres davant la possibilitat que el jutge declari l'extradició. La cupaire ha assegurat que estan portant a terme una «persecució policial» contra el procés independentista i considera que l'extradició seria «il·legal» . 

«No som les persones citades pel Suprem qui hauríem d'estar sota investigació, sinó l'estat espanyol i la seva baixa qualitat democràtica», anunciava la CUP a través d'un comunicat. El partit ha defensat la seva exdiputada perquè creuen que el Suprem «ja ha decidit la seva culpabilitat abans de començar el judici». 

 

D'altra banda, l'exdiputada de la CUP ha carregat contra l'Estat: «No fan res per assegurar la nostra seguretat davant la violència dels feixistes». Inclús, se sent «perseguida», així com ha explicat en una entrevista al mitjà mencionat.

 

També ha criticat el que anomena «premsa governamental» perquè la titllen de «culpable» i d'«activista ferotge» i, en relació al procés, ha defensat les actuacions pacífiques i menyspreat els atacs contra la societat catalana: «La qüestió de Catalunya s'ha de resoldre pacíficament, mentre que les autoritats espanyoles volen silenciar la independència mitjançant la repressió». 

Les declaracions del seu advocat

L'advocat d'Anna Gabriel, Olivier Peter, ha defensat la seva estada a Suïssa, remarcant que si torna a Espanya per ser jutjada, els magistrats «no l'oferiran cap garantia d'actuar amb independència i imparcialitat». 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris