TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Anna Gabriel marxa a Ginebra per preparar l'estratègia de defensa

L'exdiputada de la CUP aclarirà aquest pròxim dimarts si es presentarà a la declaració que té prevista davant del Tribunal Suprem
Imatge d'arxiu d'Anna Gabriel. | CatalunyaDiari.cat

 

L'exdiputada i actual militant de la CUP Anna Gabriel s'ha desplaçat a la ciutat de Ginebra durant «les darreres setmanes» per tal de poder preparar l'estratègia de defensa i contribuir a donar «dimensió internacional» a la causa general. Segons apunta el comunicat, una de les «línies prioritàries» serà el contacte amb entitats, institucions internacionals i advocats vinculats a la defensa dels drets civils i polítics davant del Tribunal Europeu de Drets Humans.

 

A més, no serà fins dimarts que s'informarà sobre la seva declaració prevista davant del Tribunal Suprem el proper dia 21. Cal destacar que fonts de la formació política han relatat que en aquests moments totes les opcions estan obertes.

 

En el mateix comunicat, la CUP considera que els delictes que s'imputen a les persones incloses a la causa general del Tribunal Suprem i que inclouen «amenaces de penes altíssimes de presó» no van ser concebuts pels fets que han tingut lloc a Catalunya els darrers mesos. Per això mateix, creuen que l'Estat està decidit a aplicar-los «construint un debat sobre la violència».

Pel grup polític, les mesures cautelars, les altes fiances, la prohibició de sortir de l'Estat i, molt especialment, la presó incondicional per a dos consellers destituïts i els representants de l'ANC i Òmnium Cultural situen en un escenari en què creuen que el que cal és «denunciar» el caràcter «exemplificador» allunyat de la «imparcialitat que haurien de garantir els poders judicials». Cal destacar que la notícia s'ha fet pública després de diversos dies d'especulacions sobre el parador de l'exdiputada de la CUP.

 

«El comitè estratègic»

El magistrat considera que el referèndum del 1-0 i el procés sobiranista s'han pogut desenvolupar sota la direcció i coordinació d'un conjunt de persones entre els que es trobarien els presidents i portaveus dels grups parlamentaris independentistes de l'anterior Parlament, així com els màxims dirigents dels partits sobiranistes i la presidenta de l'AMI.

Tots ells apareixen citats com integrants de l'anomenat «comitè estratègic» descrit al document EnfoCats, la fulla de ruta trobada per la Guàrdia Civil a casa d'Oriol Junqueres.

 

Els nous investigats apareixen a l'instrucció identificats com participants en algunes de les reunions que suposadament van servir per «idear el procés de ruptura» i que «semblen haver tingut una participació principal i destacada en el seu desenvolupament, aportant el recolzament polític que va precisar l'actuació parlamentaria i l'actuació d'execució que van portar aquest procés a terme».

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris